avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plângere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plângere

Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in urma unor plangeri facute la sectie. Am adus documente de la IML.martori..etc. inculpatul ate 4/5capete de acuzare . Problema consta in felul urmator. In ultima luna inculpatul a tot incercat sa ne intelegem si sa imi retrag plangerea. .dupa 3/4insistente am zis DA.cu conditi sa imi retrag plangerea de talharie asupra mea. O suma de 4500 ron si un telefon in valoare de 1000 ron. Cand am ajuns la sectie sa facem intelegerea sa razgandit pt ca a crezut ca daca imi da bani inapoi si telefonul el scapa de toate acuzatiile si la cele la care politia sa autosesizat automat mam dus acasa. Si nu am facut intelegerea ca el asa ju vrea sami dea banii si sa nu scape de toate acuzatiile. Acum 2 zile ma contactat avocatul lui din oficiu cu propunerea sa imi inapoieze banii si telefonul o tinuti prin talharie de la mine cu conditia sami reyrag alta acuzatie .de vatamare corporala. Si alte violenta. Si ca ju doresc alte daune materiale in parte civila. Nu stiu exact ce inseamna asta. Dar eu iam zis ca NU doar daca imi da dublu suma talharita de la kine. Doar atunci retrag plangerea de vatamare corporala. Pt ca ju stiu din ce motiv doar de acuzatia aia mai depinde de minde sa decid. La celellalte cred ca sa autosesizat politia. Ce sa fac. El vrea sami da cat ma talharit adica 4500 lei si telefonul iar eu iam cerut dublu pt 2 zile de spitalizare si cheltuieli de drum de cate ori am fost chemat sa ne inpacam .si sa razgandit. El mia mai cerut o hartie inscris cu pretentiile mele. E ok pot sa ii dau on scris? . Sau asteptam sa ne cheme la tribunal. Si sa vedem acolo ce se intamola.
Cel mai recent răspuns: CovaciCovaci , utilizator 17:31, 28 Septembrie 2017
Eu am incercat sa va explic, este clar ca nu intelegeti ce vreau sa va transmit.
Oricum, banuiesc ca s-a retinut talharie si atat.
In cazul acestei infractiuni, in ceea ce priveste latura penala a cauzei, nu va puteti retrage plangerea/impaca/incheia acord mediere, astfel ca faptuitorul o sa raspunda penal pentru fapta lui.
Aveti posibilitatea sa va intelegeti asupra laturii civile, dar va sfatuiesc sa nu o faceti acum si oricum daca aveti de gand sa o faceti, angajati-va un avocat inainte.
Acuma am înțeles. Multumesc
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

@CovaciCovaci:
Stiti pana la urma incadrarea juridica a faptei retinute de organul de urmarire penala?
De la dvs inteleg ca
am fost talharit de bani si de bunuri, am fost batut si lipsit de libertate.

Daca exista legatura intre actiunea principala(furtul) si cea adiacenta(lovirea sau alte violente, lipsirea de libertate), in sensul ca aceste actiuni sunt concomitente in scopul luarii bunului sau ulterioare in scopul pastrarii bunului, se va retine doar infractiunea de talharie, celelalte infractiuni fiind absorbite.
Ca sa fie vorba de infractiunea de vatamare corporala, in CML trebuie sa aveti retinute una din urmatoarele consecinte: o infirmitate; leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;un prejudiciu estetic grav şi permanent; avortul; punerea în primejdie a vieţii persoanei.
Aveti asa ceva?
Daca aveti retinut in CML una din aceste consecinte, fapta este incadrata la talharie calificata.
Daca urmarile sunt produse praeterintentionat, vatamarea corporala este absorbita in aceasta varianta agravanta a talhariei calificate.
Daca faptuitorul a actionat cu intentia de a provoca aceste consecinte se poate retine concurs intre talharie calificata si vatamarea corporala.
In orice situatie, fie ca este retinuta doar infractiunea de talharie, fie ca a fost retinuta in concurs cu infractiunea de vatamare corporala, NU va puteti retrage plangerea.
Trebuie sa aveti grija ce fel de inscrisuri intocmiti cu avocatul faptuitorului, ce fel de discutii purtati si ce urmeaza sa faceti.
Sa nu cumva sa va schimbati declaratiile in schimbul banilor, orice intelegere patrimoniala cu faptuitorul asupra laturii penale, va poate transforma din persoana vatamata, in acuzat!
Aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila in procesul penal si sa solicitati daune materiale si morale. Nu incheiati niciun acord in ceea ce priveste latura civila a cauzei, fara sa fiti asistat de avocat.












Mulțumesc frumos de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire speta georgiat georgiat Daca am o vatamare corporala grava, savarita cu intentie, dupa care victima nu decedeaza dar, la scurt timp dupa, faptuitorul, incercand sa o transporte la ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)