avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este perioada de complectare a unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ?

Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este perioada de finalizare a unui proces verbal ?? imi puteti pune unu articol de lege in care scrie care este termenul de finalizare al unui proces verbal ??

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:42, 15 Octombrie 2009
Intr-adevar fapta nu s-a prescris, insa din cate stiu eu existau niste nereguli cu privire la camerele fixe amplasate in toata tara, mai putin cele de pe DN1, motiv pt care acestea nici nu mai functioneaza acum. Nu stiu exact care era neregula dar stiu ca ministrul justitiei, sau ceva de genul, a iesit si a facut public faptul ca aceste camere erau amplasate ilegal. Va recomand sa contestati procesul verbal si sa solicitati toate actele care trebuia sa insoteasca radarul si care sunt prevazute in norma metrologica cu privire la cinemometre (NM021-15 sau ceva de genul asta)
Multumesc pentru sfat! Am facut contestatia si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire (ieri mi-a sosit confirmarea).
Am cerut sa se prezinte documentele de omologare metrologica eliberate de BRML, buletinul de verificare valabil la data respectiva, sa vad inregistrarea video (nu numai poza pe care au pus-o ei pe PV) din care sa reiasa clar ca viteza aceea este a masinii mele si nu a alteia din fata sau spatele meu...M-am legat si de faptul ca in PV nu erau trecute, conf. art.16, alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 "Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de munca ale contravenientului" (imi aduc aminte ca le-am furnizat aceste date).Am sa va comunic rezultatul contestatiei, cand il am. Oricum va multumesc pentru ajutor! Am avut un punct de plecare...
Succes, sa reveniti cu vesti bune! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)