avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu decesul victimei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu decesul victimei

Buna seara!
Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva.
Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de circulatie cu masina de la serviciu. Se afla intr-o localitate, iar din partea dreapta un om i-a tasnit in fata masinii. Nu se afla pe trecerea de pietoni, sotul meu a incercat sa evite victima luand viraj stanga, dar degeaba. Accidentul nu a putut fi evitat. Victima a fost dusa la spital, dar a in cel mai scurt timp a fost declarata in moarte cerebrala. Acum o saptamana a decedat.
Sotului meu i-a fost ridicat permisul, dar i s-a dat dovada pentru a circula cu masina pana la solutionarea cazului. De la politie ni s-a spus ca acum se aduna probe la dosar, dupa care dosarul va fi inaintat la procuratura. Ni s-a mai spus ca se va face si o expertiza, probabil dinamica accidentului, prin care se va stabili a cui a fost culpa. Intrebarea mea este : care sunt pasii care urmeaza mai departe?
Ce ar trebui sa facem noi? Ce se intampla dupa terminarea expertizei?Sotul meu are dreptul sa stie rezultatele analizelor de sange de la dosar? Noi banuim ca victima a fost sub influenta alcoolului.
Mentionez ca sotul meu avea pe acea portiune limitare de viteza, pe care nu a respectat-o.
Buna seara!
Revin dupa atata timp( 4 luni de la accident ) fara sa am nici o noutate. Mi-ati spus ca experiza se gface in max. 45 zile, dar pana acum nici un rezultat. Ma intreb ce e de facut. Cum am putea afla in ce stadiu se afla dosarul si de ce pana cum nu am primit nimic? Sotul meu se duce lunar la moreni sa-si ridice dovada de circulatie, dar nimeni nu-i spune nimic. Va rog, dati-mi un sfat!!!
Asa cum ati mai primit sfaturi anterior pe acest forum, cel mai indicat este ca sa va angajati un avocat care va avea acces la dosar si el va sti ce trebuie facut.
Cat despre expertiza acesta se va face numai dupa ce se va dispune inceperea urmaririi penale, dar pana atunci este necesar ca la dosar sa fi adunate un minim de documente, printre care: raportul de autopsie, buletinele de alcoolemie, etc - probe care trebuiesc achitate de MAI si in prezent este o mare problema cu bani de la buget pentru astfel de cheltuieli.
Ni s-a spus ca nu este necesara angajarea unui avocat in momentul de fata. Sa inteleg ca poate sa dureze mult si bine. Daca sotul meu ar intreba de dosarul lui la procuratura Moreni, ce i s-ar spune oare?
1. Daca viteza de evitare a accidentului iese sub 30 km/h, atunci se da NUP daca nu, atunci iese culpa comuna.
2. Daca iese culpa comuna inseama 1 - 2 ani condamnare pt ucidere din culpa, cu suspendare si anularea permisului de conducere.
pana la trimiterea in judecata poate sa dureze cca. 1 an 1an si jumatate
3. Cheltuielile de spitalizare si pretentii materiale care le au urmasii victimei pot fi platite de asigurator. Dvs sau sotul dvs nu sunteti obligati sa platiti expertiza, aceasta este obligatia statului.
Buna ziua! Revin dupa atata timp ( un an) de la producerea accidentului. Singurul lucru care s-a intamplat este ca au venit probele de alcoolemie si rezultatul autopsiei, dosarul urmand a fi inaintat catre expert, in vederea efectuarii expertizei. Alcoolemia decedatului a fost de 2.9%o(mie!!!), a sotului 0. Ce credeti ca se poate intampla in aceasta situatie???? Va rog! Nu mai stiu ce sa fac! Avocat nu am pus, am considerat ca nu avea ce sa faca pana acum. Cat va mai dura si expertiza daca analizele au durat un an?
Multumesc anticipat!
Nicoleta Tablet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu decesul victimei iulianbadila iulianbadila Buna ziua, in data de 28.10.2009 am avut un accident in Cluj Napoca pe o artera principala eu fiind conducator auto iar victima pieton cu traversare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima dragos1988 dragos1988 buna seara, acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie ... (vezi toată discuția)
Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)