avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1

Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai tarziu prin care nu recunostra acea datorie.
Considerand ca si-a exprimat deja punctul de vedere cu privire la acea conciliere, am introdus actiunea mai inainte de data stabilita pentru convocare. La data stabilita pentru convocare s-a prezentat o persoana din partea debitorului fara a avea insa imputernicirecare nu vroia altceva decat o semnatura pe ordinul de deplasare pentru a dovedi ca a fost de buna-credinta si s-a prezentat,semnatura pe care bineinteles ca nu a primit-o.
Acum, prin intampinare a cerut respingerea actiunii ca inadmisibila din mai multe motive: 1) nu am respectat termenul de 30 de zile de la data primirii convocarii pana la data introducerii actiunii. 2)nu avem incheiat proces verbal de conciliere, cu toate ca din corespondenta pe care am purtat-o le-am transmis ca suntem dispusi oricand sa incheiem acest proces verbal dar reprezentantul lor nu a avut delegatie cand s-a prezentat.
Intrebari: Este posibil ca actiune sa fie respinsa ca inadmisibila? Sunt imperative normele 720 indice1. Daca conciliere se poate face si dupa introducerea actiunii si nu se respinge actiunea, de ce s-ar respinge in cazul meu? Daca aveti vre-o decizie speta va rog sa mi- o indicati si mie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: deucu consulting , Consilier juridic 09:10, 21 Octombrie 2009
daca procedura este in cadrulunei somatii de plata pe calea ordonantei vi seia in considerare concilierea desi aceasta nu este cerurta in acest caz in mod imperativ de lege in cadrul acestei actiuni,este necesara procedura concilierii directe numai in cazulunui proces in dreptul comun,care de obicei precede unei actiuni pe ordonanta,aceasta fiind o foema de judecata cu precadere a astfel de obligatii de plata.in cazul in care somatia de plata v-afost respinsa ,aceasta tine loculconcilierii directe in cazul introducerii unei cereri pe dreptul comun.in nici un caz nu puteti introduce o cerere pe og 5 si apoi una pe119/2007,sunt in mare parte aceeasi actiune iar daca pe temeiuluneia esti respens nu ai cum sa actionezi decat in dreptul comun unde intr-adevar trebuiesc respectate regulile concilierii prev de art 720 ind1 cpc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate invoca inadmisibilitatea actiunii pentru neindeplinirea procedurii prealabile? ADINA IONITA ADINA IONITA Buna seara In conditiile in care debitorul a semnat confirmarea de primire a invitatiei la conciliere pe data de 18.08, iar convocarea este pentru 01.09, sunt ... (vezi toată discuția)
Termen pana la judecata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Exista un termen legal pt actionarea in judecata dupa concilierea prealabila? Daca actionez in instanta dupa doua luni de la procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere ana24 ana24 o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi ... (vezi toată discuția)