avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai vad salar dupa demisie neacceptata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai vad salar dupa demisie neacceptata?

buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se desface contractul de munca indisciplinar (3 zile nemotivate - nu mi-a acceptata demisia la zi), are voie angajatorul sa nu-mi dea restul de bani? si daca are motiv sa ma dea in judecata? (asa am fost amenintat)
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:35, 2 Octombrie 2009
1. Indiferent de motivul pentru care a incetat CIM, angajatorul este obligat sa achite drepturile banesti legale la zi.
2. Daca nu o face il puteti da in judecata la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1- Plata salariului se face obligatoriu pentru activitatea depusa,nu vi se pot face retineri din salariu oricum.
Daca nu-l primiti sesizati ITM-ul .
Pentru neplata salariului actionati in instanta angajatorul,dar aveti termen 30 de zile de la primirea deciziei de desfacere CIM.

2.Prejudiciu este pierdere materiala sau morala provocata ciuva,dauna,paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare marfa lipsa la inventar CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Buna ziua. Am avut un angajat lucrator comercial cu gestiune care si-a dat demisia si care in ultimele doua zile de preaviz cand trebuia sa inventariem marfa ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi anelice anelice BUna ziua, In cazul in care doresc sa -mi schimb locul de munca am dreptul de a-mi prezenta demisia la zi ? Adresez aceasta intrebare deoarece angajatorul ... (vezi toată discuția)