avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua
am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta...
daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de timbru? si daca nu ne intelegem, eu si viitorul fost sot, inteleg ca acesti bani nu se mai restituie.. si daca instanta hotaraste ca mi se cuvine 1000 euro, platesc 3 sa iau una? si in plus, daca nu am acesti 3000, nu mai fac partaj?
credit, nu-ti da nimeni ca esti casatorita si nu e sotul de acord ,si de vandut de prin casa, nu poti, ca te acuza alalalt de furt etc .
sau fac partajul in natura: copilul la mine, bunurile la el?
si de ce iau astia atatia bani, ca doar nu impartim un premiu?
macar sa dau 3% din ce-mi revine, desi nici asa nu e corect, ca nu-mi revine de la stat, ci din munca mea

multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:08, 5 Octombrie 2009
mariacnst a scris:

tranzactia ce urmeaza a fi facuta inseamna o intelegere intre noi doi pe care o redactam si o aratam judecatorului?
Bani pecare trebuie sa-i platim sub forma de taxa de timbru ii platim la CEC si ii recuperam tot de la CEC?

Pentru tranzactie va recomand angajarea unui avocat care sa o redacteze. Judecatorul nu va da consultatii juridice in acest sens, iar daca aceasta nu este redactata corect, riscati sa nu va mai incadrati in conditia prevazuta de Legea 146/1997 pentru restituirea taxelor de timbru.
Taxa de timbru se achita la Administratia financiara, nu la CEC si, pe baza dispozitiei instantei, aceasta va fi restituita de la dosar, in original, reclamantului cu mentiunea de a fi restituita cval. ei de catre emitent, deoarece aceasta nu a mai fost utilizata. Timbrele judiciare nu se mai restituie de la dosar, dar valoarea acestora este nesemnificativa. Acestea se achizitioneaza de la posta. ;)
multumesc frumos pentru raspunsuri
in cazul in care , pana la prima zi de infatisare , partile incheie tranzactie sau renunta la judecata , suma achitata cu titlu de taxa judiciara de timbru se restituie in intregime, iar in cazul in care tranzactia ori renuntarea la judecata intervin ulterior primei zile de infatisare, se restituie pana la jumatate din suma achitata, tinand seama de actele procesuale deja indeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj matza00 matza00 ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)