avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am rugat un prieten să transfere, prin Western Union, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am rugat un prieten să transfere, prin Western Union, 4500 E în Germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. Ce pot să fac?

Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca transfer pe western union de pe numele lui pe numele meu pe Germania(noi suntem in belgia)la suma de 4500e . Cand am ajuns in Germania am aflat ca suma era ridicata deja de catre alta persoana.
Cum se poate ridica bani asa fara buletinu meu?
Vreau sa dau banca in judecata am castig de cauza?
Care este procedura pentru a afla ce trebuie sa fac in situatia asta?
Decamdata sunt un pagubitu nu stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cflorin39 , utilizator 07:33, 1 Iunie 2019
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va asigure banii? Cum ar fi sa va trimiteti 5000 euro, sa puneti un var sau un nepot sa ii ridice si WU sa va returneze 5000 euro sub pretextul ca i-au furat nigerienii.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg din toate comentariile dumneavoastra ca sunteti pro acest sistem care poate fi fraudat foarte usor? Dar cum ar fi daca cineva dintr-o agentie WU iti face poza la chitanta si o trimite imediat altcuiva? Ce siguranta ai tu ce acel angajat nu face acest lucru? Sau ca pur si simplu esti asteptat la iesirea din WU de catre cineva si esti talharit? Asta inseamna ca poti sa-ti iei adio de la bani?!Se pare ca si aliexpress are un sistem de siguranta mult mai bun decat al celor de la WU, iar ei vand sosete!
Se pare ca sunt foarte multe cauze de acest gen iar pe cei la WU ii doare fix in .. ! Si din ce m-am informat si pe pagina lor de facebook este la nivel international. Pentru ce mai cer comisioane atat de mari? Pentru faptul ca duci bani dintr-o parte in alta? Eu am platit un comision cat un bilet de avion!
Daca cititi mai atent pe internet se pare ca unii dintre angajatii lor au facut astfel de fraude! Au fost amendati cu suma de 586 milioane de dolari pentru infractiuni comise intre anii 2004 si 2012, de atunci au trecut 6 ani iar ei nu au luat nicio masura!
Haideti totusi sa coboram din corcodus si sa nu mai fim fraudati de un sistem care avantajeaza toti hotii!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
MariusVlad, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu sunt nici pro, nici contra, sunt ca tot romanul impartial. Am spus ca activitatea WU nu este ilegala, atat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este ilegal, dar este total nesigur. Iar de aici vin infractiunile.

tgeorgescu a scris:

Eu nu sunt nici pro, nici contra, sunt ca tot romanul impartial. Am spus ca activitatea WU nu este ilegala, atat.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, as dori sa comunic cu cei care au fost fraudati prin acest sistem(Western Union) pentru un material in presa. Vreau sa afle cat mai multe persoane despre astfel de situatii, pentru ca si eu trec printr-una.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
MariusVlad, utilizator

Alte discuții în legătură

Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)
Țeapă prin western union. cum e posibil ca banii pe care mi i-am trimis să fie ridicați de altcineva? Viorel65 Viorel65 Cum pot recupera banii? Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)