avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere uscatorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere uscatorii

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare scara-asociatia este compusa din 2 scari).Cine poate hotara acest lucru,de cate semnaturi este nevoie,pot proprietarii de pe o scara sa hotareasca in numele celeilalte scari...etc.
Pot membrii unei asociatii sa se inscrie la inchirierea acestor spatii?Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea acestei probleme care naste foarte mari discutii in randul proprietarilor.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:21, 6 Octombrie 2009
Am crezut ca se discuta la modul serios dar sunt dezamagit.Daca ma puteti sa ma ajutati bine daca nu va rog sa va abtineti(nu ma refer aici la cei care au incercat sa ma edifice).Poate ca nu am fost eu inteles,dar mai explic inca o data.
La ora actuala in cele doua uscatorii sunt cateva obiecte marunte ale celor care au vrut sa le depoziteze acolo(cateva biciclete de copii,un butoi,cateva cauciucuri,etc).Toti cei care au vrut sa aiba acces la uscatorie au avut(nu a pus nimeni monopol pe ele).Cheia se dadea din mana in mana.Azi "conducerea" a afisat un anunt in care cei care detin obiecte in uscatorie sa le elibereze in termen de 7 zile in"vederea inchirierii".Pot dansii sa arunce obiectele oamenilor in strada ,pentru ca nu exista oferte concrete.Este numai o razbunare ,pentru ca un proprietar care a reclamat conducerea Asociatiei pentru practici ilegale,are si el doua biciclete(ale copiilor)si un carucior.Poate Comitetul Executiv sa ia asemenea hotarari sau este nevoie de mai multi pasi.Cum se procedeaza in astfel de cazuri?N-ar trebui ca astfel de oferte(daca ele exista)sa se discute in Adunarea Generala.pentru a nu lasa loc de interpretari?
M- am lamurit, vreti sa- i impiedecati. Nu aveti nevoie de bani in plus. Indiferent de modalitatea de a se hotara, in final va trebui sa existe o dovada ca majoritatea inclusiv cei direct afectati( de situatia viitoare) sunt de acord
Iata ce spune legea 230/2007

Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;
c) intocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea adunarilor generale;
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune; ........
...................
Uscatoria face parte din proprietatea comuna si prin alegerea in adunarea generala a unui comitet si a unui presedinte i-ati mandatat pe acestia sa gestioneze proprietatea comuna intre adunarile generale.
Nu se poate ca de fiecare data cand se iveste vreo problema in legatura cu proprietatea comuna, presedintele sa convoace adunarea generala. In cazul acesta comitetul nu si-ar mai avea rostul.
...................
Eu imi explic acest lucru prin faptul ca presedintele si comitetul s-au gandit sa scoata niste bani si din utilizarea acelui spatiu de vreme ce el nu este folosit ca uscatorie, ci ca depozit de vechituri.
Si au procedat corect daca v-au anuntat ca acel spatiu se inchiriaza. Va puteti aduna mai multi vecini sau chiar toti si pentru utilizarea acelui spatiu sa platiti o anumita chirie. Asta se negociaza si poate fi atat in folosul asociatiei, cat si in al celor care doresc in continuare sa-si tina vechiturile in uscatoria-debara.
........................
Cat despre neseriozitatea celor care v-au raspuns pana acum nu se pune in discutie. A fost un singur mesaj eronat si nu menit sa faca glume pe seama Dv.
Multumesc pentru raspuns dar tot nu m-am edificat.Nu vreau sa impiedic inchirierea acelor spatii(asa ca dl.Cioca nu a-ti inteles nimic).Sigur ca orice ban venit in Asociatie este bun,dar vreau sa stiu exact care este procedura de inchiriere(pentru ca exact cum ati intuit sunt persoane din Asociatie care vor sa se uneasca si sa inchirieze ei acele spatii.De aceea va intreb cine hotareste cine castiga (exista vre-o licitatie?),hotararea se ia de catre Comitet sau Adunarea Generala,de cate semnaturi este nevoie.cum se strang acele semnaturi,etc,ca sa nu ne trezim ca ,contesta cineva in justitie acest lucru.
E ultima incercare de a ma lamuri(am studiat si eu legea 230/2007,o cunosc bine,dar nu se spune explicit despre cum se procedeaza(dar nici raspunsul de mai sus cum sa intreb Presedintele ce reguli are-pt. ca nu face Presedintele regulile in Asociatie).
Cu stima
presedintele poate solicita eliberarea uscatorului.. dar nu poate inchiria fara acordul tuturor proprietarilor de la acea scara

Alte discuții în legătură

Cum se elibereaza uscatoria? unitescu unitescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc in care, ca in multe altele, uscatoria a fost ocupata in mod abuziv de cativa \"dinozauri\" si transformata in depozit de ... (vezi toată discuția)
Spatiile inchiriate de asociatie rebell_rose rebell_rose Buna ziua, La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem. Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun asociatie de locatari shoki shoki Va salut, am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:) Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care ... (vezi toată discuția)