avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma divortului

Buna ziua,
In urma divortului pronuntat deja, eu si fostul sot am decis sa facem partaj fara proces. Fostul meu sot a hotarat ca eu sa detin o treime din bunuri, pe motiv ca venitul meu lunar a fost de aprox. o treime din venitul lui lunar.
Este cazul sau nu, sa continui pe cale juridica cu partajul ? Cum se judeca in mod normal un partaj dupa 25 de ani de casatorie din care a rezultat un copil, care la ora actuala ( 24 ani) este student (masterat) in ultimul an. Mentionez ca dupa divortul pronuntat, eu am parasit domiciulul, mutandu-ma la parinti.
Va multumesc
Doina Palade

Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 08:38, 6 Octombrie 2009
buna ziua
ca sa raspund doamnei dienuta,eu , sincer n'am intalnit nicio femeie,de rand , care sa nu isi aduca in niciun fel aportul in gospodarie.
si mai ales atunci cand la mijloc mai sunt si copii
vi se pare adica normal, ca ,dupa ce vin de la serviciu,dupa opt ore de munca, de regula, dar mai sunt si exceptii, din pacate destul de des,in care lucrez peste 10 ore,(cateodata si ture de noapte) sa vin acasa, sa fac piata, curatenie, spalat ,mancare, ia copilul de la gradi(scoala) fac lectii sau du'l la medic
nu trebuie sa uit ca imi vine EL si trebuie sa fie masa pusa si bucatele gustoase si tocmai bune de mancat
se face atat de repede seara#-o ,pregateste'i pe toti pentru a doua zi pune'le pachete la fiecare, calca'le si pregateste'le fiecaruia haine...
a doua zi o iau de la capat si tot asa, iar de mine nu am timp nici macar sa merg la medic , ma neglijez tot timpul
si in acest timp EL, ce face????
vine de la serviciu,mananca, haine curate, casa cuarata,isi ia ziarul si'l rasfoieste , se arunca in fotoliul preferat de unde vede mai bine la tv si butoneaza telecomanda in nestire de pe un canal pe altul, acolo unde gaseste stiri sportive mai interesante
si apoi, cand vine vorba de partaj,EL, care a avut un salariu mai mare de 3 ori decat al tau, dar munca n'a fost intocmai pe masura, in comparatie cu aportul pe care tu l'ai adus in aceasta casnicie timp de o viata, tocmai El vine si zice ca nu ti se revin din bunurile dobandite decat 1/3
stimata doamna , ABERANT este de fapt ca si daca ai menajera,sau o mama care sa faca menajul,tu, ca femeie tot gasesti ceva prin casa de facut, EL in schimb face acelasi lucru ca si in cazul unei familii de rand
este intr'adevar ABERANTX-(#-o#-o#-o desi sunteti femeie

si, am uitat sa spun
n'o luati ca un caz personal
este de fapt un caz general , cu care se confrunta toate femeile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj stvlasceanu stvlasceanu Buna ziua ! Intr-un proces de partaj se tine cont de veniturile celor 2 soti astfel incat sa se poata evidentia aportul fiecaruia la dobandirea bunurilor din ... (vezi toată discuția)
La cat e evaluata munca sotiei in gospodarie? alex_i alex_i In situatia in care sotul a avut venitul de 5-10 ori mai mare decat al sotiei (el lucrand si in strainatate cu contract de munca lagal o perioada), veniturile ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj sunmen28 sunmen28 Intrebare...Doi soti,nu se mai inteleg,el isi gaseste pe altcineva si pleaca de acasa la respectiva,luand si cateva bunuri comune din casa fara consimtamantul ... (vezi toată discuția)