avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș stabil DAR neglijent! Cum pot să-i măresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș stabil DAR neglijent! Cum pot să-i măresc chiria?

As avea o intrebare , am un spatiu inchiriat de 6 ani aceleasi firme , un chirias destul de bun platnic doar ca investitii la intretinerea imobilului n-a prea facut , cu toate ca plateste o chirie de doar 400 lei/luna /45 m2 contract oficial !
Din 2011 si pana in ziua de azi are aceeasi chirie , conventie verbala la vremea respectiva dar conditionat ca imobilul sa fie reparat de el .
Intrucat nu i-am marit chiria (in lei) nici macar cu inflatia anul asta am vrut sa-i maresc aceasta suma deoarece anul trecut si anul asta am cheltuit peste 15000 lei in lucrari de intretinere . La refuzul lui categorit n-am avut ce sa fac si m-am gandit sa-i dau un preaviz scris (persoana fizica - persoana juridica) dupa care sa-mi elibereze imobilul daca nu se conformeaza sa-mi plateasca diferenta de chirie pana la 600 lei / luna + inflatiile anuale .Efectiv nu stiu cum sa procedez , intrucat nici n-as vrea sa-l pierd dar nici sa-si bata joc de mine cu cei 400/luna ! ce sfat imi puteti da ?! va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 11:06, 12 Decembrie 2017
În primul rând depinde ce scrie in contractul încheiat cu chiriașul, mai exact ce clauze ai stipulat in contract.
Apoi depinde ce lucrări de întreținere ai efectuat... spre exemplu, lucrările la structura sau acoperis intră strict în sarcina locatorului ( a chiriașului ).
E greu sa îți dai cu părerea fără să ai toate datele.
Ce inteleg eu in mod clar e ca in fapt contractul tău este expirat. Deoarece ai spus ca este încheiat pe 5 ani iar el este chiriaș de 6 ani.
Lasa-mi un msj pe mail marianliviuh@yahoo.com si o sa îți dau câteva sfaturi si un model de contract, nu cel standard de la ANAF.
Trebuie vazute acele observatii, semnatura chiriasului, daca exista corespondenta intre voi etc.
In privinta notificarii, nu-i puteti notifica cresterea chiriei, ci terminarea contractului si evacuarea. Il puteti prin notificare chema la negocieri.
DAN POPESCU a scris:

Depinde ce scrie in contract cu privire la modificarea clauzelor contractuale,daca scrie ca, modificarea se face cu acordul ambelor patri nu aveti nimic de facut.

N-AM SPECIFICAT TREABA ASTA in contractul de inchiriere ........!
marianliviuh a scris:

În primul rând depinde ce scrie in contractul încheiat cu chiriașul, mai exact ce clauze ai stipulat in contract.
Apoi depinde ce lucrări de întreținere ai efectuat... spre exemplu, lucrările la structura sau acoperis intră strict în sarcina locatorului ( a chiriașului ).
E greu sa îți dai cu părerea fără să ai toate datele.
Ce inteleg eu in mod clar e ca in fapt contractul tău este expirat. Deoarece ai spus ca este încheiat pe 5 ani iar el este chiriaș de 6 ani.
Lasa-mi un msj pe mail marianliviuh@yahoo.com si o sa îți dau câteva sfaturi si un model de contract, nu cel standard de la ANAF.

contractul a fost reinnoit la inceputul acestui an pe termen de 5 ani ,...deci este valabil pana in 2022 !
am facut consolidari de pereti , schimbat acoperis plus alte lucrari mici la interior !
Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie vazute acele observatii, semnatura chiriasului, daca exista corespondenta intre voi etc.
In privinta notificarii, nu-i puteti notifica cresterea chiriei, ci terminarea contractului si evacuarea. Il puteti prin notificare chema la negocieri.

am inteles ,...dar daca eu il notific sa plece inainte de terminarea contractului se poate ??!!,...stiti cum este ,...decat o chirie care sa ma puna mai mult pe drumuri (eu locuiesc in Bucuresti iar imobilul este in Braila) mai bine lipsa ! Ca sa nu mai vorbim ce chirii sunt pe aici la asemenea suprafata inchiriata ???

Alte discuții în legătură

Somatia de evacuare catre subchiriasi marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta interesanta zic eu. Un contract intre 2 parti, din care una este proprietarul, cealalta chirias care trebuie sa faca si sa dreaga, etc, o ... (vezi toată discuția)
Clauze contract de inchiriere adele2012 adele2012 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin un imobil pe care l-am inchiriat cu suma de 400 euro, echivalentul in lei. Chiriasul insa a tinut ... (vezi toată discuția)
Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o notificare de reziliere prin executor judecătoresc. care e preavizul pe care trebuie să i-l acord? shomescu shomescu Sunt proprietar si am incheiat un contract de inchierere. Chiriasul nu si-a platit chiria. Am sa ii fac o notificare de reziliere prin executor judecatoresc. ... (vezi toată discuția)