Ce sanse are fosta sotie sa-mi impuna un program tampit de vizita(sa nu ramana fetita peste noapte la mine pana la varsta de 7 ani, pentru ca are achalazie. Asta, desi in scrisoarea medicala prezentata instantei i se recomanda doar tratament cu nexium si consum de nutren. Ea sustine ca medicul i-a recomandat ca fetita sa creasca intr-un mediu stabil, fara sa prezinte acte care atesta recomandarea respectiva. Asta desi duce fetita periodic la sora ei, si uneori la chefuri. Fetita are trei ani. Va multumesc.
În general pe.minori și familie logică e ceva ce ramane ca zațul în ceasca de cafea daca procesul este pe baza de argumente si contraargumente.
O apărare buna va sporește șansele dar în cazul dvs. greu de spus ce ar decide instanța fără să știm.cine este si daca am sti nu am putea vorbi aici.
Eu am o garsonieră în orașul unde lucrez( la 5 km de locuința soției), casa părinților într-o comună la 40 de km de locuința soției și casa proprietate comună la 60 de km. Îmi convine să duc fetița fie la casa părinților, fie la casa proprietate comună - până ce se încheie partajul - în weekenduri și în vacanțe. Mi s-a cerut și am prezentat anchetă socială de la primăria comunei respective. La prima înfățișare, judecătorul mi-a cerut să aduc anchetă socială de la primăria orașului unde am garsoniera. Ar fi culmea să îmi impună să duc fetița acolo, sau să fie utilizată ancheta respectivă ca argument că nu pot asigura un mediu stabil și propice fetiței. Se poate asta?
Deja faptul ca ati ametit lucrurile asa, nu suna a stabilitate. Nu stiu ce ati scris acolo, dar ori nu aveti ajutor juridic, ori nu va e clar care e ideea anchetelor astea.
Daca ametiti instanta asa cu cheia de la usa bunicilor de la tara si cheia cheilor, daca dv. ati dus ceva si instanta va cere altceva, pare ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda.
Va trebuie contanta in dosar, va trebuie justificare (de ce la bunici si nu la dv., ca doar e programul dv. de relatii cu copilul), va trebuie martori, va trebuie ancheta.
Din ce inteleg, o cam ajutati pe sotie sa arate ca nu exista mediu stabil la dv. acasa... asa o fi, n-o fi, asa pare la prima vedere. Sper sa ma insel.
Cautati un avocat pentru o opinie pe dosar macar.
instanța mi-a cerut ancheta socială la locuința părinților și atât. La prima înfățișare soția a susținut că eu locuiesc la garsonieră, deci judecătorul a cerut să se facă anchetă la garsonieră.
Ancheta socială se face acolo unde veti locui cu minora conform acțiunii în justiție.
Nu trebuie să fie de fata minora cand se face ancheta socială daca ea locuieste cu mama.
Custodie minor
CostyM
barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor
ciorba
Buna ziua, numele meu este A si am aflat de curand ca sotia vrea sa divorteze de mine, invocand faptul ca nu i-am aratat afectiune si sprijin moral atunci cand ... (vezi toată discuția)