avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revin cu inca o intrebare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revin cu inca o intrebare

daca un locatar nu plateste fondul de reparatii nu poate vinde apartamentul?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 21:59, 6 Octombrie 2009
era vb de fond reparatii....
Observatia este cat se poate de corecta. Deci nu are datorii catre asociatie, si nu are fond de reparatii( asa se completeaza pe adeverinta).
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
@marius cioca
Fondul de reparatii este o datorie neplatita fata de asociatie. Aceasta intra si in sistemul de penalizare.
Fiind o datorie (fond care nu se inapoiaza proprietarului cand vinde) trebuie consemnata ca atare in contract.
1)Legat de interpretari ale legii:
ART. 20
(1) Proprietarii care isi înstrăinează apartamentele sau spaţiile cu alta destinaţie decât aceea de locuinta sunt obligaţi ca la întocmirea formelor de înstrăinare sa facă dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari.
ART. 46
Toţi proprietarii au obligaţia sa plătească lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

2)Eu sunt de parere ca si fondul de reparatii trebuie returnat, deoarece reprezinta bani pentru cheltuieli neefectuate, adica cele care intra in sarcina viitorului proprietar. Depinde care sunt datoriile respectivului la reparatiile deja efectuate(asta ar insemna sa apara cu "-" in fisa de evidenita a fondului pe apartament.
Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(2) Inainte de inceputul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza, comitetul executiv va pregati si va prezenta proprietarilor in adunarea generala un buget anual de venituri si cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv fondurile necesare organizarii si functionarii acesteia.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.
.................
Acest fond se cheltuie si nu se mai recupereaza (cum este cazul fondului de rulment)

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizare pentru achitarea intretinerii Jeremy Jeremy - Nu am platit intretinerea la apartament 4 luni. In acest timp s-au strans 190 lei de achitat catre asociatia de proprietari. Am fost penalizat dupa ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)