avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa nationalizata cica...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa nationalizata cica...

Buna ziua,

Va prezint o speta interesanta...2 frati locuiesc intr-o casa nationalizata de 30 de ani.Initial au fost si parintii fireste.Acestia au decedat acum 3 ani respectiv 2 ani.Cei doi s-au trezit ca nu au nimic pe numele lor: contract de inchiriere al casei, contract la gaze, contract la electrica, etc. Sunt modesti, nu au bani ...insa le-a venit ideea sa faca demersuri sa o cumpere(asta avand in vedere ca cele 5 familii din imobil le-au cumparat deja de mult, casa nefiind revendicata). S-au dus la Apolodor sa-si reinnoiasca contractul de inchiriere si sa-l treaca pe numele unuia dintre ei. Apolodorul a refuzat vehement spunand ca exista proprietari si ca nu poate sa faca asa ceva. Deci atentie!!!!...nu au vrut sa cumpere ci sa fie in regula cu contractul ca sa poata face demersuri si pentru schimbarea contractelor la utilitati.

Intrebarea este: Cum Apolodorul le-a inlesnit demersurile celorlalti chiriasi - acum proprietari- iar pe ei chiar i-a amenintat ca daca ii mai deranjeaza le face evacuarea?
Cum vine asta?
Pentru unii muma, pentru altii ciuma?
Ce trebuie facut in acest sens?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: chiriasa , utilizator 02:04, 11 Ianuarie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei de la DGAFI nu acceptau in trecut preluarea de contract , asa ca este foarte bine ca accepta acum , fie si cu 2 declaratii notariale!
Ca sa aflati daca imobilul este revendicat sau ati fost mintiti , puteti sa accesati www.pmb.ro , intrati la legea 10/2001 si scrieti adresa exacta cu numarul postal al imobilului. Veti vedea daca exista notificare , numarul de notificare si de dosar pe legea 10 , precum si numele revendicatorului!B-)
Va multumesc frumos.
Azi de dimineata au facut declaratiile acelea si probabil luni vor merge cu ele si cu alte documente necesare( pe care le banuiesc eu: contractul vechi de inchiriere, certificatele de deces ale parintilor, CI al ambilor frati si o cerere de scimbare a contractului).
Nu inteleg termenul de preluare de contract.Daca acest contract era pe numele mamei care a decedat nu este normal sa-l schimbe pe numele unuia din ei?(oricare ar fi acela).
Ei locuiesc in imobil de 30 de ani...si nu au alta casa si sunt vai de ei...e uman si firesc sa le faca asta...

Va multumesc inca o data si va tin la curent.Nu ca v-ar interesa problema asta dar probabil o sa va mai deranjez cu intrebari.

M-am uitat pe www.pmb.ro si CA Rosetti cod 020014 nu este...sper ca m-am uitat bine...deci au mintit =D>
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate
MIHAI GRIGORE a scris:

Cei de la DGAFI nu acceptau in trecut preluarea de contract , asa ca este foarte bine ca accepta acum , fie si cu 2 declaratii notariale!
Ca sa aflati daca imobilul este revendicat sau ati fost mintiti , puteti sa accesati www.pmb.ro , intrati la legea 10/2001 si scrieti adresa exacta cu numarul postal al imobilului. Veti vedea daca exista notificare , numarul de notificare si de dosar pe legea 10 , precum si numele revendicatorului!B-)
Domnule Mihai, citind mesajul dumneavoastra am ramas foarte surprinsa de atata transparenta din partea PMB..

Familia mea as putea spune ca se afla exact in aceeasi situatie ca domnii despre care vorbeste doamna Gabriela. Li s-a dat in chirie (parintilor mei) un apartament in Constanta in baza decretului 223/74 in anul 1988, apartament care din probleme financiare nu s-a putut cumpara niciodata.

Acum ne-am facut mari (eu si fratele meu) si cu servicii si ne-am gandit ca daca am face fiecare cate un imprumut in banca poate am reusi si noi sa il cumparam ca sa intram in rand cu lumea..

Ceea ce as vrea sa stiu este:

1. Daca exista vreo baza de date ca cea a PMB-ului si pentru judetul Constanta din care sa aflam daca exista proprietari. Am intrat pe pagina Primariei Judetului Constanta si nu am gasit;
2. Ce legi ne-ar putea ajuta ;
3. Orice alt sfat este binevenit si multumit!!




Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire in natura Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, As vrea sa stiu ce este Dispozitia Primar General nr. 11288 din 19.03.2009 prin care se restituie in natura proprietarilor imobilul compus din ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa nationalizata Madalin M Madalin M Buna ziua, Am depus la AFI si la Primaria Municipiului Bucuresti o adresa cu privire la un apartament care face parte dintr-o casa nationalizata, in care nu ... (vezi toată discuția)
Ce solutii am? cheradaniel cheradaniel Parintii mei vor sa cumpere o casa. Eu mai am un frate. Daca eu o sa locuiesc impreuna cu parintii mei, tatal meu vrea sa fie el proprietarul casei impreuna cu ... (vezi toată discuția)