avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare inscrieri cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare inscrieri cartea de munca

Buna ziua,

Care este procedura de radiere/modificare a inscrierii eronate in cartea de munca a grupei de munca?
Este vorba despre desfasurarea activitatii prevazuta de Ordinul 50/1990 - Anexa I, pct. 123 al. 15, care figureaza conform completarilor Ordinului ca inscrisa la grupa I de munca, in vreme ce angajatorul a incadrat-o pe cartea de munca la grupa a II-a de munca. Angajatorul si-a incetat activitatea motiv pentru care arhiva se afla la o firma de lichidare care nu elibereaza adeverinta privind grupa de munca corespunzatoare decat in baza unei sentinte. Anterior, a fost facuta actiune in instanta de mai multi angajati in vederea obtinerii unor astfel de adeverinte cu grupa corespunzatoare de munca - pentru unii fiind admisa actiunea si primind adeverinte, pentru altii fiind respinsa (desi este vorba de acelasi loc de munca, desfasurat in aceleasi conditii si in aceeasi perioada).
In concluzie, instanta a motivat: "aceste mentiuni au fost facute de fostul angajator si nu au fost radiate de acesta sau de o instanta de judecata."
Este necesar sa pornim un nou proces prin care sa solicitam strict radierea/modificarea inscrierilor din cartea de munca sau exista si o alta procedura?

Multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 2 Octombrie 2017
Da, este posibila o astfel de actiune.
Va multumesc!
Vas ruga sami spuneti de ce firma sunt preluate dosarele cu grupe de la int minera hunedoara teliuc
Maricica ungureanu a scris:

Vas ruga sami spuneti de ce firma sunt preluate dosarele cu grupe de la int minera hunedoara teliuc



Incercati la Direcţia Judeţeană Hunedoara a Arhivelor Naţionale
Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 2, Deva, cod 330005, jud. Hunedoara
Telefon: 0254/213.875, 0254/214.347
E-mail: hunedoara@arhivelenationale.ro
In conditiile in care firma de lichidare emite adeverinte in concordanta cu documentele gasite in arhiva, intocmite de firma in conformitate cu prevederile ordin nr. 50/ 1990 initial (nu s-au refacut documentele conform prevederilor din ordin nr. 50 completat la 31.08.1994 (aceste ordin nu a fost publicat in MO, doar distribuit la casele de pensii, ITM, centrale sindicale, mari unitati) pentru ca instanta sa dea o hotarare de reincadrare lucrurile sunt putin mai complicate, in sensul ca este necesara o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii. Expertul desemnat trebuie sa gaseasca in arhiva firmei determinari de noxe chimice si fizice, rapoarte de lucru, state de plata, informari din partea compartimentului ssm al firmei, hotarari ale consiliului de administratie, contracte colective de munca, contracte individuale de munca, etc.,pentru a se putea pronunta. Util pentru expert ar putea fi sa regaseasca ordinul 50 completat la 31.08.1994 ca intrat in unitate (cu nr. de inregistrare/ data) si din diverse motive acesta sa nu fi fost avut in vedere de CA.
@maricica ungureanu
Trebuia sa deschideti o discutie noua.

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a ii-a de munca nycuC nycuC Tatal meu este electrician al lucrat la AVICOLA din 21.10.1979-26.08.1983 01.12.1988-30.11.1994 cei de acolo iau eliberat o adeverinta de grupa 2 dar nu a ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)
Pensie alicevictoria1989 alicevictoria1989 este normal sa se perceapa taxa pt a scoate de la arhiva uberum braila tipul de grupa? (vezi toată discuția)