avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O părere privind inducerea în eroare (sau chiar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

O părere privind inducerea în eroare (sau chiar înșelătorie din punctul meu de vedere) la achiziționarea unui autoturism: mai poate fi considerat nou dacă a stat 4-5 luni în showroom?

am achizitionat un autoturism de la o reprezentanta auto si mi s a parut suspect din start cand am fost sa l ridic; am cerut un autorism nou din fabrica si acum abia peste un an de la cumparare am aflat ca autoturismul a fost un autoturism stationat poate mai mult de 4 sau 5 luni intr un showroom si poate si folosit ca si autoturism drive test, intrebarea mea este daca mai pot actiona legal pentru aceasta inselatorie?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:39, 11 Octombrie 2017
prejudiciul este in aspectul autoturismului care nu a fost nou nout, a usilor care nu se inchid decat trantite cu putere, la o inchidere normala raman semiinchise si a portbagajului care la fel ramane intredeschis daca nu se tranteste, a tapiteriei care este folosita, fiind intr un showroom masina a fost la dispozitia oricarui client in a fi ,,calarita,, sa zic pe romaneste, a butoanelor de la display care se dau inapoi daca doresti volum mai mai mare si alte inconveniente, chiar daca minore, vi se pare normal sa doresti sa cumperi un produs nou pe care il achiti integral si sa primesti un produs care nu corespunde cu acela pe care l ai solicitat. Mai ales in tara noastra unde civilizatia lasa de dorit foarte mult si fiecare client se comporta cu orice produs pe care nu il achizioneaza , de parca e de distrus. Dumneavostra spuneti ca nu exista nici o deosebire intre o masina din fabrica si una care a fost la dispozitia oricarui client in a fi vizionata? Eu va spun ca exista diferente foarte vizibile cu ochiul liber. Eu va intreb daca am vreo baza legala ptr a actiona ptr solutionarea acestei inselaciuni? Trebuia sa l intregistrez pe reprezentat cand am discutat despre ce doresc sa cumpar? Si raspunsurile lui ca masina este in vama si etc?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
utilizator-1, utilizator
Cu siguranta nu mi se pare normal sa platesti pentru un produs nou si sa primesti unul folosit, dar nu inteleg cum de v-a trebuit un an de zile sa constatati tot ce invocati dvs aici.
Nu ati constatat toate aceste probleme cand ati achizitionat autoturismul? Din ce spuneti nu par a fi vicii ascunse. V-am intrebat cati km avea masina la bord si nu mi-ati raspus.
Pe de alta parte, autoturismul este in garantie, ati solicitat sa vi se remedieze aceste probleme?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Masina avea 5 - 6 km ( dar stiti f bine ca si acestia pot fi modificati) si da acum am aflat ceea ce am banuit, si nu am crezut ca e posibil asta; unde credeti ca te poti interesa si sa ti spuna cineva raspunsul la pb?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
utilizator-1, utilizator
Din descrierea dvs, nu imi pare sa fie vorba de savarsirea infractiunii de inselaciune, daca ar fi intervenit asupra km de la bord, se schimba situatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cei 5-6 km ai masinii, daca a fost luata de la dealer sunt cei reali. Nici un dealer nu isi permite sa dea km inapoi si sa vanda masina ca noua (este un risc prea mare pentru ei care nu se justifica). Daca ar fi fost folosita ca masina de drive test, nu ar mai fi aratat ca noua in nici un caz, si cu siguranta dvs v-ati fi dat seama de acest aspect imediat - Masinile de drive test se inmatriculeaza, chiar si provizoriu, si de obicei fac ceva km, pt ca asta e scopul lor. Daca va ganditi ca dealerul ar fi inmatriculat o masina provizoriu (aici puteti sa cereti detalii la politie), sa faca un drive test de 100-200km cu ea, sa riste sa nu mai poate vinde acea masina ca noua, cel putin din punctul meu de vedere nu se justifica (pierderea financiara ar fi prea mare - este o diferenta destul de mare de pret intre o masina nou, si una cu 150km - este mai ieftin sa inchiriezi una).
Faptul ca a stat 5-6 luni intr-un showroom nu poate duce la o uzura prematura a masinii - elementele ei (usi, manere,chedere,butoane, etc.) sunt facute sa reziste ani de zile, intr-o utilizare destul de frecventa. De cate ori pe zi credeti ca s-au deschis usile masinii in showroom? sau de cate ori credeti ca a apasat cineva pe butoanele din bord? - cred ca ati observat si dvs ca in nici un showroom auto nu circula oamenii ca-n gara de nord, si sa traga toti de usi si de butoane,etc. Faptul ca usile se inchid mai greu (se intampla destul de frecvent la masinile noi - chederele sunt mai tari, si dureaza ceva pana devin elastice) nu se datoreaza faptului ca a stat masina expusa (incercati si la alte masini similare, si daca se inchid la fel - inseamna ca asa e masina, daca nu, incercati sa remediati in garantie). Dvs ati cumparat un autoturism nou, si ati primit unul, chiar daca a stat expus in showroom - este ca si cum ati cumpara de la Hypermarket un produs expus la raft - poate sta de 4 luni acolo, si a fost si intors pe toate partile de alti clienti, dar asta nu inseamna ca produsul nu este nou. Eu unul nu vad unde ar putea fi inselaciunea, sau prejudiciul dvs.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
ionescumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Constituie fapta penala modificarea kilometrajului auto ? acrucspiru acrucspiru Am acizitionat de curand o masina second hand din Germania, la care vanzatorul m-am asigurat de nenumarate ori ca kilometrajul este real. Vanzatorul a afirmat ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract auto Emilian7 Emilian7 Am decis achizitionarea unui nou vehicul prin programul Rabla , am vizitat diferite showroom-uri din Constanta iar masina care mi-a atras atentia a fost un ... (vezi toată discuția)