gerbil a scris:
SI eu am o problema ... Am un handicap fizic pt care primesc o pensie sau ajutor cum i se spune si pe langa aceasta mai am o pensie de urmas de la mama mea care a decedat in 1995 ... Avand in vedere ca nu am un loc de munca din cauza problemelor de deplasare, mi-au dat pensia de urmas definitiv, din 1995...Problema este ca luna aceasta nu a mai venit aceasta pensie de urmas ... Ce s-ar fi putut intampla? Sau ce ar trebui sa fac? Multumesc !
Trebuie sa va adresati Casei Teritoriale de Pensii in a carei raza aveti domiciliul, in acest sens. Este posibil ca plata pensiei de urmas sa fie suspendata sau sa fi incetat plata acesteia de catre Casa de Pensii.
Alex07 a scris:
Am si eu o problema.Dupa 17 ani de casnicie sotul decedat nu era pensionar,eu nu lucrez ...am dreptul la pensie de urmas?Mentionez ca am lucrat 23 de ani dar varsta este de 52 de ani impliniti,lucrand grupa a 2-a si nascand 4 copii.Ce reduceri am cand voi iesi la pensie la limita?
Veti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare, in functie de perioada lucrata in grupa a II-a de munca.
Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare dupa cum urmeaza :
1. cu un an - pentru 3 copii ;
2. cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.
Reducerea varstei, prevazuta mai sus, nu poate fi cumulata cu nici o alta reducere prevazuta de Legea nr.19/2000 sau de legile speciale si nu poate fi mai mica de 55 de ani.