Sintem casatoriti de 23 de ani, nu avem nici un copil si nici ginduri de partaj. Casatoria a fost inregistrata in RO in 1986. Eu (sotul) am plecat in Octombrie 2008 din USA si m-am repatriat in RO in Nov 2008. Sotia, care locuieste la adresa avuta in comun in USA, nu a vrut sa se repatrieze si i-am respectat dorinta. Aici in RO vreau sa ma casatoresc cu altcineva si as vrea sa stiu cit de urgent care este procedura de divort. Mentionez inca o data ca nu exista probleme de partaj, desi casa din USA este cumparata in comun iar copii nu am avut niciodata.
Am citit cite ceva pe acest site dar parca nu mi-am format Inca o imagine clara asupra pasilor de urmat si procedurii. Cineva spunea ca ea ar avea nevoie de un reprezentant acolo (un avocat) iar altcineva vorbea doar de o citatie internationala.
Poate ca nu va vine sa o credeti pe doamna av. Romascanu, asa ca mai spun si eu o vorba pe-aici: nu se poate desface casatoria la notar .
Procura o sa o faca sotia dvs. acolo in SUA sa o reprezinte cineva din Romania. Mai putin dvs.
:offtopic: Va rugam sa folositi butonul editeaza daca aveti mai multe de spus. Nu mai scrieti topicurile unul dupa altul.