avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna gravida

Buna ziua
Va expun urmatoarea situatie si as dori sa stiu legal cum se procedeaza:
O angajata are dreptul intr-un an de zile la 25 zile concediu odihna.
in anul 2017 aceasta efectueaza 10 zile si mai raman 15 zile de concediu neefectuat.Intre timp intra in concediu medical pt sarcina si lauzie, efectueaza cele 126 de zile de medical urmand apoi suspendarea contractului de munca pana in august 2019 cand copilul face 2 ani.
Intrebari:
1.cand poate lua cele 15 zile de concediu de odihna ramase pe 2017? Le poate lua cand vine din concediu crestere copil adica incepand cu august 2019?
2.pentru anul 2018 are dreptul la concediu de odihna?adica cele 25 de zile concediu de odihna pe anul 2018 se acorda in 2019?
3.pentru anul 2019 cate zile de concediu va avea dreptul?25? sau proprortional pentru perioada august -decembrie 2019?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 12 Octombrie 2017
Mesajul la care va referiti a fost editat, intrucat nu-mi aparea celelalte raspunsuri primate.

Daca cititi articolul 146 Codul Muncii , veti observa obligatia angajatotului de a acorda CO neefectuat intr-un termen de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. Ceea ce inseamna ca, in speta obligatia subzista pana la 01.07.2019.

Si daca angajatul are contractul suspendat pana la data de 15.08.2019 cum se procedeaza in acest caz?
Depune o cerere la angajator pentru a i se acorda acel CO . Sens in care, probabil ca se va negocia perioada in care se doreste luarea acestuia, daca la intrarea in CCC nu a depus cerere de reprogramare a acestuia pentru o anumita perioada dupa revenirea din CCC.
Si poate depune cerere prin care solicita acordarea zilelor ramase pe 2017 de concediu si dupa 01.07.2019?
Da, poate depune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna neefectuat logabv logabv Buna ziua. In decembrie 2018 aveam 15 zile de CO ramase din 2017 care s-au sters la sfarsitul lui 2018 (fara a luat efectiv CO, pe fluturas nu apar). Este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Paula2007 Paula2007 Buna seara! Incepind cu 01.07.2017 am fost in ccc. Din ianuarie 2017 si pina la intrarea in ccc am avut concediu medical. Nu am efectuat nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna salariata gravida luminita29 luminita29 Buna ziua. O angajata are dreptul pe un an la 25 de zile calendaristice conform RI intern. Pana in luna iunie a efectuat 10 zile concediu de odihna. Din luna ... (vezi toată discuția)