avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
Vorbind despre infractiuni,daca ar fi sa ma exprim simplu...cei care le comit confunda binele cu raul.
Exista teorii,exista studii.Legea penala sufera modificari,se adapteaza realitatilor.
Este utopie sa credem ca fenomenul infractional va fi eradicat.
Dar parca nu este utopie sa credem ca putem fi mai buni...sa credem ca exista iertare si ca putem si noi ierta.

Posibilitatea unei lumi perfecte exista,este promisa...mai ramane sa credem ca este cu putinta.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Parerea mea este ca este esential ca in viata oamenilor religia sa isi mentina locul , pentru ca doar prin intermediul ei va fi posibil a se pastra echilirbul lumii...sa , sansele ca binele sa triumfe in fata raului sunt sporite, fata de situatia in care ne-am dezice de D-zeu si am considera biblia doar o simpla carte...
DANRACHE a scris:

Lamuriti-ne si pe noi, totusi, ce este Bibilia?
:happy:

"Fara Mine nu puteti face nimic"
se spune in Biblie.

Daca un producator ar vinde produse fara carte tehnica si manual de utilizare, am mai stii cum sa folosim produsul?
Am stii cum sa ne protejam de eventualele riscuri, daca nu ne sunt date si masurile de securitate?

Acest lucru face si Biblia.

O zi buna sa aveti.
:luck:
Noi , juristii , regasim parte din poruncile din Biblie transpuse in norme imperative.Unele radacini ale dreptului se afla in religie .

Si regulile ce ghideaza anumite sectoare ale vietii se pot regasi in Biblie.Oamenii care au o credinta intr-o anumita entitate (indiferent de convingerea lor religioasa ) au un suport , o sustinere , un mod de a gandi care li s-a format in timp.

Biblia e o chintesenta de adevar, intamplarile cotidiene se ragesesc in aceasta carte.

De unde gandesc ca e important sa ai credinta ,pentru ca anumite lucruri sa devina realitate.;)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Biblia inseamna dpdv juridic mult mai mult decat cele 10 porunci...

Exista reglementari penale foarte stricte, exista drepturi reale, dreptul obligatiilor, dreptul familiei, drept administrativ, etc

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)