avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
Probabil unul minte ! Moise "probabil " era unul dintre primii rasisti . Sa facem un tur istoric scurt in vremurile respective . In avans : problema este , ca o parte din Vechiul Testament este contrafacuta in interes de grup .
In secolul al 13-lea inaintea erei noastre nu departe de Tanis a trait un trib nomad ,care s-a autodenumit Fii lui Israel . Ocupatia lor era ciobanitul , dar in mod miraculos si greu de inteles au trait in mare saracie si foamete , fiind constransi sa apeleze la mila Egiptului . Faraonul a stabilit pentru ei teritoriul numit Gosen .Intre noii veniti neintelegerile erau frecvente , dar s-au inmultit extrem de rapid .Reprezentau o colectivitate inchisa , au ocolit orice legatura cu populatia bastinasa .
In Egipt a domnit Ramses II , care a primit in timpul domniei sale pe teritoriul tarii mai multe natii nomade, migratoare . Fata de celelalte popoare fii lui Israel au refuzat sa fie inrolati in armata egipteana , si nu au contribuit nici la propria lor sustinere . Faraonul observand inmultirea acestora rapida a considerat , ca ar fi benefic , in parte pentru stoparea cresterii numerice anormale , daca i-ar repartiza si pe israeliti la lucru . Acesti nomazi , prima data in istoria lor au fost pusi sa efectueze o munca si pentru sustinerea lor ,
Israelitii goniti de saracie in Egipt ( a se vedea I Moise 12/10-20) au inceput sa se revolte , apreciind munca deosebit de grea , injositoara si inumana .
Ce poate face un trib nomad din antichitate ajungand intre popoare cu o cultura mult mai avansata sa-si poate procura o tara ? Isi face o istorie eroica , folosandu-l si pe Dumnezeu Creator ca temei de referinta in cursul razboaielor contropitoare. In aceasta pseudoistorie toti si toate lucrurile exista doar pentru sprijinirea poporului evreu , chiar si Yahve , facut in propria mitologie razboinic si razbunator in folosul fiilor Israelului .
Doresc sa evit sa par rasist,antisemit pentru care citez doar evrei . Dr. Shlomo Sand , profesorul de istorie al Facultatii din Tel - Aviv , care in cartea sa Unde si cand s-a descoperit existenta poporului evreu precizeaza :" Analizand dovezile am aflat , ca regatul lui David si Solomon sunt doar legende . Existenta evreimii fara robia din Egipt nu se poate explica . Dar, cand am inceput sa caut probe privind aceasta robie , am putut stabili , ca aceste dovezi nu exista ."
Harold Rosenthal , loctiitorul administrativ al senatorului american Jacob Jarits intr-un interviu a derclarat :" Noi reglementam ,dirijam gandirea Dvs . , mai mult implantam si complexele "pacatului " in Dvs .deja am ajuns sa va fie frica si sa criticati in vreo forma evreii . "
Yehezkel Dror , profesor de politologie la Facultatea din Ierusalim a declarat :" Daca este vorba de supravietuirea natiunii evreiilor , atunci morala nu-si mai are locul . "

Ceea ce priveste pe Iisus Hristos , de asemenea apar unele inexactitati . Se sutine , ca a fost evreu .In schimb ,referitor la apartinerea Lui "natiunii alese" exista dubii incontestabile . In Evanghelia dupa Matei gasim lista stramosilor lui Iosif pana-n timpul lui David (apreciata de evrei cea mai mareata perioada a istoriei ) , dar a se vedea prerea doctorului Shlomo Sand , dar acesta nu este real .Enumerarea se refera exclusiv la stramosii lui Iosif , cum reiese cu evidenta din partea respectiva a Bibliei . Numai ca Iosif nu a fost tatal natural , numai tatal adoptiv al Mantuitorului .
Originiile lui Maria ar fi peremptorie , dar cu privire la acestea nu gasim referinta niciunde .Sunt unele pareri , ca Maria nu a fost evreica , ci a partinut altei natii .Chiar Isus pune intrebarea :" Cum zic carturarii ca Hristosul este fiul lui David?"
handsu a scris:

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?

În România sau în ţările civilizate? Vedeţi... există o mare diferenţă.
De exemplu am observat că mulţi dintre dumneavoastră staţi prost cu semnele de punctuaţie şi vă mai puneţi problema dacă Iisus sau Moise au avut dreptate. Aveţi dovezi măcar că aceştia au existat?

Chiar, n-am avut ocazia niciodată să văd un proces. Chiar e utilizată Biblia pentru a se jura? Acest lucru mă amuză pentru că, eu personal, aş pune la îndoială tot ce spune un om care jură pe Biblie.

danieliulian a scris:

Aveţi dovezi măcar că aceştia au existat?

Au existat fara indoiala.

pronick76 a scris:

danieliulian a scris:

Aveţi dovezi măcar că aceştia au existat?

Au existat fara indoiala.

Acesta nu e un răspuns, iar dovezile lipsesc cu desăvârşire.

Pe scurt, biblia e o colecţie de texte scrise de oameni şi folosită la manipularea religioasă de către biserici. Doar acolo ar trebui folosite biblia şi simbolurile religioase. Cine vrea să creadă e liber să o facă, dar nu trebuie "vârâtă" pe gât.

@danieliulian , nimeni nu incearca ca Biblia ,cartea "manipulatoare" sa fie "varata pe gat " nimanui . Ficere dintre noi (oamenii) este liber sa se lase "manipulat " sau sa reziste "manipularii" . Iar cat priveste convingerea Dvs. ,ca cei care jura in fata instantei cu mana pe Biblie nu poate face altceva , decat sa minta .In acest caz , ce sugerati Dvs ? Juramantul sa fie depus cu mana pe cartea lui Darwin ? Pentru ca in acest caz marturia ar fi infailibila ?

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)