Buna Dimineata ,
Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine din salar pe statul de plata),dar el din propria intiativa i-a platit mai mult 300 lei ,acuma fosta sotie il da in judecata pentru cota de 25% din salar.Intrebarea mea este, daca din viitoarea pensie care ii va fi stabilita poate sa fie scazuta suma pe care fostul sot i-a platit-o in plus din propria vointa,si daca se poate lua in considerare ca sotul ii plateste in fiecare luna abonament la telefon si internet.De asemenea mai mentionez ca eu sunt insarcinata in luna a 7 -a urmand sa nasc in luna decembrie si daca poate sa ceara amanare pana nasc eu pentru ca atunci banuiesc ca cota va fi alta.De asemenea daca poate sa ceara in cadrul acestui proces ,sa-si ia copilul la domiciluil nostru (copilul este mare 12 ani),nu exista un program de vizitare iar mama refuza sa-i dea copilul ,spunandu-i ca copilul este traumatizat .Multumesc mult
Suma de bani platita , ce depaseste cuantumul pensiei de intretinere, nu va fi avuta in vedere de catre instanta de judecata in vederea recalcularii pensiei.
Cu privire la incuviintarea dreptului de vizita, sotul , pana la primul termen de judecata , va depune cererea reconventionala .
Daniela....si tu vei fi mama in curand, incearca sa te pui in postura celeilalte mame, si ea, ca si tine, isi doreste sa-i ofere tot copilului ei,pensia platita de tatal copilului (si viitorul tata al copilului tau ) ajuta la realizarea visului ei...
Pana la urma, aceasta pensie este a copilului , nu a mamei copilului ...
Copii sunt deopotriva ai mamei si ai tatalui, teoretic vorbind, ar trebui sa contribuie in mod egal la cresterea lor, practic insa...(tu ai putea sa cresti un copil - si vorbim despre mancare, imbracaminte, caldura, "mofturi",etc cu 600lei/luna?)
Si inca ceva, nu este obligatoriu ca dupa nasterea copilului tau sa i se diminueze pensia primului copil, am vazut cazuri concrete in care pensia a ramas aceeasi, pentru ca se are in vedere la stabilirea ei si nevoile copilului nu numai posibilitatile parintelui, si tot din experienta vorbesc,bun, 1/3 din venit pentru 2 copii, dar unul poate avea x% din acest 1/3 si celalalt y%...
Si eu am un copil din prima casatorie pentru care primesc pensie alimentara de la fostul sot si nu cer mai mult cu toate ca si mie mi-a fost diminuata pensie cand fostul sot a mai facut un copil ,si pentru ai asigura copilului un trai mai bun muncesc mai mult si nu astept sa primesc de la nimeni pe de gratis ,daca nu se descurca sa faca ea mai mult pentru copilul ei .Sotul meu ii plateste multe altele pe langa acea pensie.(telefon internet ) si in plus o sa mai avem un copil in intretinere , nu vad de ce acel copil are nevoi mai multe decat o sa aiba al meu.
nu astept sa primesc de la nimeni pe de gratis ,daca nu se descurca sa faca ea mai mult pentru copilul ei
pensia de intretinere nu este un drept al mamei, ci este un drept al copilului...copilul are dreptul la o pensie de intretinere de pana la 25% din veniturile nete ale parintelui obligat sa plateasca aceasta suma cu titlui de obligatie de intretinere.
nu cred ca e corect ca tatal sa contribuie doar cu 200 de lei, iar mama cu restul: bani, griji, altele care nu se cuantifica in bani.
nu stiu daca va deranjeaza ca sotul va trebui sa plateasca mai mult copilului din prima casnicie sau nu ca vi se vor micsora dvs veniturile.
si copilul respectiv poate sa va reproseze ca nu ii ajung banii pt o carte de lectura, bani care intra in casa dvs...un exemplu
si, da, in instanta se tine cont si de nevoile fiecarui copil in parte...