avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces executare silită drept de vizită. Pot cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces executare silită drept de vizită. Pot cere în apel respingerea cererii de audiere a minorului?

Buna ziua,

Am facut o executare silita pentru nerespectare program vizita minor.Debitorula fost somat si trebuie sa plateasca o suma de bani ca cheltuieli de executare.

Debitorul a cerut in instanta
1. Anularea somatiei si a incheierii cu privire la obligatia de a permite vizitarea fiului nostru si sa reduca onorariului executorului judecatoresc
2.anulaera executarii silite
3.suspendare executarii silite cu privire la stabilirea cheltuielilor de executare
A mai cerut de asemenea audierea fiului nostru.
Debitoarea a justificat cererea de chemare in judecata cu faptul ca minorul are pregatire la matematica cand am program de vizita sau are teme de facut.Debitoarea mai spune ca compensez zilele cand nu pot sa am legaturi personale cu fiul meu conform hotararii jud cu faptul ca il mai vizitez la scoala pe minor.
De asemenea considera ca cheltuielile de executare sunt prea mari....

Am facut intampinare prin care am cerut respingerea cererii ca nefondata si citarea unui martor care sa dovedeasca ca debitoarea nu respecta prevederile titlului executoriu.

La primul termen instanta a dispus suspendarea executarii silite cu privire la onorariul executorului-fara plata unei cautiuni.
S-a admis audierea minorului la urmatorul termen de judecata.
Instanta se va pronunta cu privire la audierea martorului propus de mine dupa audierea minorului.Mentionez ca debitoarea s-a opus audierii martorului propus de mine chipurile ca ar fii concubina mea ( art.315 alin. 1 pct. 2 NCPC )
La primul termen nu am fost prezent.


Va intreb daca pot face apel pentru respingerea cererii ca minorul sa fie audiat si de asemenea daca pot cere audierea martorei propuse de mine la tot la urmatorul termen.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cezar2017 , utilizator 11:37, 20 Octombrie 2017
Art. 316 din noul Cod de procedură civilă - Ascultarea rudelor şi afinilor:
`
(1) În procesele privitoare la filiaţie, divorţ şi alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele şi afinii prevăzuţi la art. 315, în afară de descendenţi.
`
Excepţia este justificată faţă de natura faptelor ce trebuie dovedite, derivate din relaţiile de familie, prezumtiv cel mai bine cunoscute de către persoanele apropiate părţilor, rudele ori afinii lor.
Sunt exceptaţi descendenţii din motive care ţin atât de nevoia de protecţie a acestora, cât şi din considerente morale. în privinţa lor, interdicţia operează absolut.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rudele si afinii nu sunt concubini sau invers, concubinii nu sunt rude si afini. Dupa cum ati vazut legiuitorul i-a delimitat in mod distinct si nu i-a pus la gramada. Exceptia de la art.316 se refera la rudele si afinii prevazuti la art.315 (1) pct.1 si nu la celelalte persoane prevazute la art.315 (1) pct.2-5. Cu alte cuvinte, daca mai era ceva de adaugat, de interes era art.315 alin(2) si nu art.316. Adica, faptul ca părțile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori și persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3., adica printre persoanele prevazute la pct.1-3 fiind si concubinii de la pct.2. Or in speta noastra tocmai asta este problema, ca partea adversa se va opune ascultarii ca martor a concubinei. Din acest motiv instanta poate sa nu-i incuviinteze martorul propus.
si atunci de ce a incuviintat ca martor pe minor?nu estre descendent?vezi art 316

deci minorul fiind fiul meu nu poate fi ascultat sa inteleg?

inteleg ... dar martora propusa nu este concubina mea.....ci doar vecina mea.....este adevarat ca stau fix deasupra ei....cu un etaj.....si nu altfel...deci simpla afirmatie ca este concubina tine in fata instantei?

[ interventie moderator - (1) timp de 30 de minute aveti posibilitatea sa modificati si sa completati primul mesaj, deci nu este necesar sa scrieti 3 mesaje succesive - (2) nu mai scrieti un mesaj intreg cu majuscule - a se vedea Regulamentul ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca minorii pot fi ascultati (descendenti fiind), dar nu in calitate de martori, ci in calitate de persoane ale caror interese sunt in discutie, adica in speta. Sunt cateva nuante aici.
MULTUMESC.

Dar in discutie este o executare silita unde este vorba de interesele parintilor,sau drepturile lor nu a minorului.

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Refuzare martor virtual72001 virtual72001 In cadrul unui proces de partaj judiciar, dupa parintii defuncti, reclamanta este reprezentata de mandatar (sotul ei). La audierea martorilor reclamanta ... (vezi toată discuția)
Martor divort ALBERTO58 ALBERTO58 pot fi citati ca martori in dosarul divort parintii? art 315 CPC ,alin 1,prevede acest lucru? (vezi toată discuția)
Pe care dintre ei pot sa i pun martori ? Loryyta Loryyta Intr un proces civil fiul meu sau concubinul si matusa mea poate sa mi fie martori ? (vezi toată discuția)