avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces executare silită drept de vizită. Pot cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces executare silită drept de vizită. Pot cere în apel respingerea cererii de audiere a minorului?

Buna ziua,

Am facut o executare silita pentru nerespectare program vizita minor.Debitorula fost somat si trebuie sa plateasca o suma de bani ca cheltuieli de executare.

Debitorul a cerut in instanta
1. Anularea somatiei si a incheierii cu privire la obligatia de a permite vizitarea fiului nostru si sa reduca onorariului executorului judecatoresc
2.anulaera executarii silite
3.suspendare executarii silite cu privire la stabilirea cheltuielilor de executare
A mai cerut de asemenea audierea fiului nostru.
Debitoarea a justificat cererea de chemare in judecata cu faptul ca minorul are pregatire la matematica cand am program de vizita sau are teme de facut.Debitoarea mai spune ca compensez zilele cand nu pot sa am legaturi personale cu fiul meu conform hotararii jud cu faptul ca il mai vizitez la scoala pe minor.
De asemenea considera ca cheltuielile de executare sunt prea mari....

Am facut intampinare prin care am cerut respingerea cererii ca nefondata si citarea unui martor care sa dovedeasca ca debitoarea nu respecta prevederile titlului executoriu.

La primul termen instanta a dispus suspendarea executarii silite cu privire la onorariul executorului-fara plata unei cautiuni.
S-a admis audierea minorului la urmatorul termen de judecata.
Instanta se va pronunta cu privire la audierea martorului propus de mine dupa audierea minorului.Mentionez ca debitoarea s-a opus audierii martorului propus de mine chipurile ca ar fii concubina mea ( art.315 alin. 1 pct. 2 NCPC )
La primul termen nu am fost prezent.


Va intreb daca pot face apel pentru respingerea cererii ca minorul sa fie audiat si de asemenea daca pot cere audierea martorei propuse de mine la tot la urmatorul termen.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cezar2017 , utilizator 11:37, 20 Octombrie 2017
Despre interesul superior al minorului ati auzit si dvs, chiar si pe la televizor. Cand exista minor in cauza, interesul lui prevaleaza (chiar daca nu este cerut), adica este mai presus decat interesele parintilor, care nu reusesc sa se inteleaga asupra unor chestiuni (de multe ori, orgolii). Minorul, saracutul, nu poate sa spuna "fratilor este si problema mea aici, nu doar a parintilor care se cearta" asa ca, intervine instanta pentru el.
Ma refeream la citarea minorului ca martor........debitoarea a invocat cum ca minorul are de invatat sau are teme de facut si de aceea nu poate pune in aplicare totdeaune...mai niciodata titlul executoriu.deci nu e vorba ca minorul nu vrea......
Pe de alta parte un interes mai mare al unui minor dacat sa aibe legaturi personale cu parinti, sunt curios,care este acela....???
Nu cred ca o sentinta judecatoreasca este data asa sa se afle cineva in treaba.....dar bine ca nu se defineste interesul superior al unui minor.....

-nu mai folosiți exclusiv majuscule-
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
...iar ați scris cu majuscule, deși vi s-a atras atenția puțin mai sus.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, executarea despre care vorbiți este o măsură privitoare la copil.
Nu este vreo executare privitoare la aragaz, mașină de spălat etc. (urmărire silită mobiliară)

Dacă vreți să-i dovediți judecătorului că nu sunteți în stare să faceți diferența dintre aragaz și micuța ființă umană, n-aveți decât să faceți ce ziceți că vreți să faceți. (să vă opuneți ascultării minorului pe ce căi vi se pare că puteți). Dar tocmai ați dovedit o ... senină nepăsare pentru drepturile copilului dvs. (asta ca să fiu politically corect, că-mi venea să zic altfel). Este cam tot ce veți obține.

Copilul are dreptul de a fi ascultat, de fi informat și de a-și exprima opinia asupra consecințelor oricărei decizii în ceea ce îl privește.

Iar instanța este chiar obligată să asculte copilul care a împlinit 10 ani.

Ce vreți să-i cereți judecătorului? Să-l trateze ca pe mașina de spălat ce poate fi mutată dintr-un loc intr-altul fără să i ceară/asculte părerea? De putut, puteți. Dar băgați de seamă ce transmiteți în subtext. Căci fiecare pasăre pe limba ei piere. Și mai ales în instanță.

Faceți confuzie între ascultarea (opiniei) copilului și audierea martorului. Copilul nu va fi acolo în calitate de martor, spre a jura pe Biblie și să i se consemneze depoziția. Ci în calitatea lui de ființă umană într-o procedură judiciară care îl privește. Iar copilul dvs. merită măcar atâta lucru. Să-i ASCULTE și lui cineva opinia.

Cu asemenea discurs în favoarea copilului nu am cum să fiu pe placul vreunuia dintre părinții angajați în luptele orgoliilor lor nemăsurate. Dacă s-ar opri vreunul, o clipă, spre a se gândi la copilul său, altiminteri decât ca la un obiect de atribuit propritarului mai îndreptărțit, jumătate din litigiile aflate pe rol n-ar exista.

Așa că, spor la apăsat tasta dislike.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta instanta va asculta minorul in camera de consiliu , si in prezenta unui psiholog asa cum cere legea. Copilul are cu siguranta sentimente pentru ambii parinti , asa ca .....

Alte discuții în legătură

Refuzare martor virtual72001 virtual72001 In cadrul unui proces de partaj judiciar, dupa parintii defuncti, reclamanta este reprezentata de mandatar (sotul ei). La audierea martorilor reclamanta ... (vezi toată discuția)
Martor divort ALBERTO58 ALBERTO58 pot fi citati ca martori in dosarul divort parintii? art 315 CPC ,alin 1,prevede acest lucru? (vezi toată discuția)
Pe care dintre ei pot sa i pun martori ? Loryyta Loryyta Intr un proces civil fiul meu sau concubinul si matusa mea poate sa mi fie martori ? (vezi toată discuția)