avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu ascuns la un apartament. Pot acționa în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu ascuns la un apartament. Pot acționa în judecată foștii proprietari?

Buna dimineata,

Am cumparat un apartament la care mi-am dat seama dupa, ca vechii proprietari nu au schimbat termopanele la toate camerele in momentul in care s-a facut reabilitarea/anveloparea blocului.

Cred ca inainte de cumparare, fostii proprietari erau pasibili de o amenda pentru ca nu au schimbat toate termopanele. Acuma, ca eu sunt noul proprietar si probabil ca eu sunt acuma pasibil de amenda din cauza fostilor proprietari.

As dori sa stiu cum(pasii de urmat) si unde as putea sa rezolv aceasta problema si apoi sa-i pun pe fostii proprietari sa ma despagubeasca sau sa li se impuna de la inceput sa rezolve problema pe banii lor.

Consider ca acesta este un viciu ascuns, deoarece eu nu sunt expert in termopane, mai ales ca la anveloparea blocului se vine cu niste termopane care au anumite caracteristici.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, nu cred ca ,este un viciu ascuns,cred ca este destul de dificil sa dovediti in instanta ca este un viciu ascuns.
DAN POPESCU a scris:

In opinia mea, nu cred ca ,este un viciu ascuns,cred ca este destul de dificil sa dovediti in instanta ca este un viciu ascuns.

Va multumesc pentru timpul acordat, insa ma asteptam la o discutie/analiza mai ampla legat de acest aspect de care ati pomenit si anume ca nu as putea sa dovedesc acest lucru. Defapt, de la un avocat, ma astept sa vina cu solutii, care in acest caz nu cred ca este o chestie imposibila pentru a-mi dovedi adevarul/paguba.
Acuma daca stau sa ma gandesc, nu cumva primii pasi de dovedire/constatare este sa anunt primaria care a facut reabilitarea, sa faca o constatare la fata locului, ca sa vedem ce si cum e cu vechiul termopan care n-a fost schimbat ?
Daca as lua-o pe aceasta cale cu primaria si ar constata ca este chiar in neregula situatia, ce va face primaria ? Nu-i va da amenda vechiului proprietar ? Si apoi cum voi fi eu despagubit ca sa am acele termopane care am crezut ca sunt in urma reabilitarii. Probabil primaria va obliga vechiul proprietar sa puna, pe banii lu termopane cu anumite caracteristici ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Șiiii.... cam de ce ați crede, doamna Irina Sebea, că un avocat și-ar spune modalitatea de-a câștiga cazul ca oricine întreabă să se poată reprezenta singur, eliminându-se din start șansa unui potențial câștig? Nu-i mai profitabil să le exarcebeze temerile de muritori oropsiți și să-i îndemne ,,să-și angajeze avocat''?
Ca fost student în Drept, consider că este viciu ascuns, dar nu m-aș lăsa descurajat.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
OutStanding, utilizator
Cea mai mare dezamagire pe care am auzit-o pana acuma. Atunci, domnule OutStanding, pentru ce mai este acest site ? Doar ca sa vorbim despre ce haine sunt la moda acuma ?
Care e problema daca aflam ce trebuie sa facem, chiar si singuri ?

Chiar as dori sa stiu, ca si ceilalti utilizatori, pentru aceasta speta cu acest viciu ascuns, care sunt pasii.....
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Viciu ascus pentru ca, din cate stiti, NIMENI nu are voie sa refuze trompetele de termopane puse de primarie? Mai sa fie...
Eu as incepe prin a-mi certifica ceea ce stiu, inainte de a urechea lumea. Pentru ca daca nu se confirma ce stiu, este o discutie fara sens, nu?

In alta sau aceeasi ordine de idei, si eu am refuzat inlocuirea tamplariei rehau cu una gealan, fie si pe "gratis". Tocmai mi-am viciat apartamentul? :D

Alte discuții în legătură

Obligativitate schimbare termopane Dana653 Dana653 La reabilitarea blocului poți fi obligat sa îți schimbi termopanele? Exista vreo reglementare recenta in acest sens? Am avut o ședința in care ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. o pers. fizica cumpara un apartament la etajul 4 intr-un bloc cu 10 etaje. ulterior , se apuca sa renoveze apartamentul si constata ca are ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)