avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară de 7050 lei lunar, mama nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară de 7050 lei lunar, mama nu lucrează de 20 ani!

Scriu pt. un verisor, care e medic. Care castiga in jur de 24 000 lei lunar , si caruia o femeie, pt. o intamplare ii cere de 15 ani de zile 25% din salar (mai demult parca 30%).

Respectiva de mai bine de 20 de ani nu lucreaza. Instanta nu tine cont si mereu ii ia 25% din salar.

Are vreo sansa? Nu de alta, dar 7050 lei pt. un copil de 15 ani esti o SUNA RIDICOL DE MARE!!!

Am prieteni din USA, divortati care castiga 50 000 dolari lunar dar nu li se cere mai mult de 400-700 dolari!!! Iar copilul acesta este in ROMANIA!!!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este de mirare o pensie de 1.500 euro in cauza, din moment ce exista si pensii de 35.000 euro! vezi aici:
[ link extern ]

Si are tot dreptul sa-si ceara banii, vezi link-ul
[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
In opinia mea, daca domnul nu are timp sau interes sa ceara ceva consultatii, sa sune pe cineva, atunci este absolut normal sa plateasca o astfel de pensie.
Lipsa interesului are efecte juridice.
Astazi insa, conteaza mult istoricul platilor, pensiilor. Daca are 7000 de lei de mult timp, slabe sanse de scadere a pensiei.
La nivel teoretic, da, pensia este raportata la nevoile copilului. La nivel de practica judiciara insa, ea e raportata la maximul legal.
Cea mai buna informatie pentru prietenul dv. este sa mearga la un avocat. Fara datele din spate, putem doar sa dam cu presupusul de pereti. Si mai sunt useri care, citind aici, au facut actiuni de capul lor.
25% este nivelul maxim care se poate stabili pensia de întreținere. Am avut cazuri, în Romania, la care s-a stabilit pensia de 400 euro la un venit de 3500 euro pe considerentul că necesitățile minorului nu erau atât de mari încât să se stabilească procentul maxim. Poate formula o acțiune în diminuarea pensiei de întreținere.

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Intretinere si educare copii in natura florin1955 florin1955 Buna ziua In codul civil este asa: \" Art. 530 Modalităţile de executare (1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)