Confundati faptul ca un parinte nu munceste (cu sau fara dovezi, venit legal, nu stim) cu faptul ca celalalt plateste pensie in bani. Sunt doua lucruri diferite care nu sunt interconectate, doar dv. vedeti o legatura pe care legea si instanta nu o poate presupune.
Din punctul meu de vedere sunt interconectate. Eu nu iau cazul cu daca, eu iau strict acest caz, in care rezidentul nu are nici un venit si nerezidentul plateste pensie alimentara foarte mare.
Este legal ca nerezidentul sa sustina financiar si fostul partener pe langa minor? Si daca da, care e legea? Nu ma intereseaza discutiile si ce intelege fiecare, ci daca pensia alimentara este destinata si acopererii nevoilor rezidentului.
Lipsa de interes, de diligente se plateste.
Corect, aveti dreptate insa acum nu mai vrea sa plateasca si are interes. Si atunci daca rezidentul nu are absolut nici un alt venit, este legal sa se intretina din banii de pensie? Asta e intrebarea.
Restul legaturilor, or fi, n-or fi, eu nu le vad aratate de user, sunt presupuneri.
Eu nu presupun nimic ci vorbesc strict de ce a scris initiatoarea topicului.
Trasul asta la raspundere, fie si generic, calculul la leut sau la minut sunt interpretate ca agresive, independent de tonul cu care sunt scrise.
Imi cer scuze insa iar nu pricep, ce este agresiv in verificarea ca banii care sunt pentru copil ajung la copil?
Cel mai probabil toti banii trec prin mama mamei, asta nu inseamna ca ii foloseste ea, ca ea nu are venituri, ca nu are din ce trai altceva.
Corect, nu inseamna ca banii sunt folositi de mama pentru ea. Insa atata timp cat doar pusul problemei de a vedea cum justifica destinatia acelor bani e considerata drept agresiune si culmea, de catre cineva neimplicat, tot asa de adevarat e si ca nu stim ca nu foloseste 90% din suma pentru ea. Asta cu nestiutul merge in ambele parti.
Fara legaturi cu copilul, cu mediul lui, cu stilul sau de viata, putine sanse.
Nu sunt absolut deloc de parerea dumneavoastra.
Cred ca daca dovedeste ca e adevarat ce spune si ca mama nu are absolut nici un venit si traieste strict din banii de pensie, lucrurile se pot schimba.