avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară de 7050 lei lunar, mama nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară de 7050 lei lunar, mama nu lucrează de 20 ani!

Scriu pt. un verisor, care e medic. Care castiga in jur de 24 000 lei lunar , si caruia o femeie, pt. o intamplare ii cere de 15 ani de zile 25% din salar (mai demult parca 30%).

Respectiva de mai bine de 20 de ani nu lucreaza. Instanta nu tine cont si mereu ii ia 25% din salar.

Are vreo sansa? Nu de alta, dar 7050 lei pt. un copil de 15 ani esti o SUNA RIDICOL DE MARE!!!

Am prieteni din USA, divortati care castiga 50 000 dolari lunar dar nu li se cere mai mult de 400-700 dolari!!! Iar copilul acesta este in ROMANIA!!!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Pensia este de pana la 25% nu de 25%.
Sa faca proces sa ceara diminuarea pensiei, sa ceara mamei sa arate ca si ea cheltuie 7000 Ron pe luna, sa ceara sa achite pensie 1500 2000 Ron in natura, caci cu un copil nu cheltui 4000 lei decat daca faci fitze tel scumpe haine de firma etc. De acesti 2000 sa ceara sa achite el activitatile extrascolare after-school mancare îmbrăcăminte de pana la 2000 Ron.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părintele plătește de 15 ani bani, slabe șanse de pensie in natura. In plus, nu pare să aibă o relație cu copilul, nu știm, dar userul spune că pentru o întâmplare mama îi cere de 15 ani procent din salariu.
Dacă nu are o relație cu copilul, nu știe ce opționale face și ce nevoi practice are. Inca odată, totul tine de interes.
Mai e un aspect, dacă de 15 ani plătește circa 25 de procente din salariu, e ușor să arate partea adversa că nevoile copilului au crescut în timp, odată cu pensia și vârsta.
Celălalt părinte nu contribuie nici identic și nici la fel cu primul. Unul contribuie in natura, altul în bani, nu e exagerat. Unul îl îngrijește, spala, îi gătește, merge la școală, caută meditatori, asigura casă etc. Celălalt plătește toate astea.
Mie îmi pare că principalul impediment în acest caz e lipsa de acțiune și interes a tatălui. Vrei sa faci ceva, acționezi sau îți asumi că nu obții. E valabil și în societate și în drept. Drepturile neexecutate se pierd.
Îi recomand sa încerce să negocieze poate sume mai mici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai e un aspect, dacă de 15 ani plătește circa 25 de procente din salariu, e ușor să arate partea adversa că nevoile copilului au crescut în timp, odată cu pensia și vârsta.

Exact despre asta vorbim,despre nevoile copilului care acum are minim 15 ani.
Daca acest copil cheltuie pe luna cat plateste tatal,atunci e in regula, Daca insa mama nu poate justifica absolut fiecare leu este o problema. Pentru ca vorbim de pensie pentru copil nu pentru mama.
desigur ca poate merge la scoli private foarte scumpe. Desigur ca poti face pentru copil extrem de multe in banii astia insa repet, pentru minor. Daca rezidentul si-a tras bani de haine, de mancare, de tampoane din banii astia nu este legal.
In plus, la 15 ani copilul nu mai are nevoie sa fie dus de mana la scoala sau la extraoptionale. Deci contributia in natura a rezidentului este mult diminuata.
Dar da, e ciudat ca dupa ani de zile nerezidentul s-a sesizat sa faca ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-un proces nu se ajunge la justificarea fiecărui leuț.
In privința creșterii unui adolescent, instanțele consideră că este multa munca.
De asemenea, părinții consideră la fel.
Nu spun că-l duce la opționale, asta nu înseamnă că nu face nimic pentru el părintele care îl creste.
Oricum ar fi, nu cunoaștem situația reala, e că și cum am consulta soția pacientului ca să punem un diagnostic soțului.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Intr-un proces nu se ajunge la justificarea fiecărui leuț.

ok, nu fiecare leut insa atunci cand din 7050 mama justifica doar 2000 maxim eu cred ca e o problema.
In privința creșterii unui adolescent, instanțele consideră că este multa munca.

Instantele considera cumva si daca munca respectiva trebuie remunerata de catre nerezident?
Nu spun că-l duce la opționale, asta nu înseamnă că nu face nimic pentru el părintele care îl creste.

Nimeni nu a spus ca nu face nimic insa, pensia alimentara se datoreaza copilului nu fostului partener. E de verificat cat ajunge la copil si cat la rezident.
iar faptul ca e mult de munca cu un adolescent.......exact ce face nerezidentul cand e copilul la scoala pana la ora 2? Hai, jumatate de ora a facut micul dejun si cealalta jumatate de ora a strans si a spalat. Inca 10 minute pune rufele in masina de spalat, sterge praful 20 de minute, calca alta jumatate de ora ( si asta nu se face zilnic). Mai punem o ora piata ( care iar nu se face zilnic) si inca o ora gatitul. E doar ora 12, la 2 ii mai pune ceva de mancat si strange si gata.
Adolescentului nu ii mai citesti, cum faci cu copilul mic, nu il mai stergi la fund, nu mai stai neaparat dupa el ca pune mana pe fierul de calcat. Nu zic ca nu esti atent la copil si nu te ingrijesti de el insa la naiba, cel putin administrativ e mult mai simplu.
Majoritatea doamnelor care scriu aici au servici si ma indoiesc ca au praful acasa de 2 cm. Si ele fac curat, si ele pupa si ele ingrijesc.
Si oricat m-as contra eu cu dansele, bag mana in foc ca niciuna nu ar accepta sa stea acasa pe banii fostului, oricare ar fi relatiile dintre ei.
Am stat si eu acasa cu copilul si da, cand era mic nu aveam timp sa respir, ma bucuram sa am 5 minute la baie singur. Acum insa...cu totul altceva si nu e adolescent.


Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Intretinere si educare copii in natura florin1955 florin1955 Buna ziua In codul civil este asa: \" Art. 530 Modalităţile de executare (1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)