avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post cu posibilitate intrae in ccc pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post cu posibilitate intrae in ccc pana la 2 ani

Angajatorul m-a anuntat ca imi va fi restructurat (desfiintat) postul incepand cu 01.11.2009.La propunerea mea de a suspenda contractul de munca cu intrare in ccc pana la 2 ani acesta refuza acest lucru.Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 8 Octombrie 2009
Depuneti cererea de suspendare a c.i.m. pentru CIC la angajator .... chiar daca postul dvs va fi restructurat aveti dreptul de a intra in CIC numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Data nasterii copilului: este 30 iunie 2008 - sunt angajat cu c i m pe perioada nedeterminata la ultimul angajator din 05 aug 2007.Anterior datei de 05 aug2007 la ultimul angajator, am fost angajat la un alt angajator tot cu c i m pe perioada nedeterminata din 29.11.2004.
Totusi ,raspunsul ultimului angajator a fost f . net ca nu este de acord cu intrarea mea in ccc pana la 2 ani cu suspendarea contractului,intrucat e posibil sa aiba probleme cu schimbarea domeniului de activitate inainte de intrarea in insolventa sau faliment.
Stiu ca poate este un abuz, dar as dori sa inchei amiabil relatiile cu acesta.Exista posibilitatea intrarii in ccc si dupa intrarea somaj? Adeverintele cu datele necesare intrarii in ccc pana la 2 ani nu pot fi validate si de ITM-urile de sectoare?
As dori detalii asupra riscurilor pe care le implica depunerea cererii la angajator in alt mod decat acesta agreeaza?
Pana la urma e vorba si de o incetare a raporturilor de munca cu acordul ambelor parti.
Da, exista posibilitatea intrarii in CIC si dupa intrarea in somaj ... intrarea dvs in CIC nu-l afecteaza cu nimic ... doar emiterea unor acte care se depun la ITM si la Agentia de Prestatii Sociale.

ITM-ul va elibereaza adeverinte de vechime numai in cazul in care angajatorul nu mai exista.

Daca va depuneti demisia sau solicitati incetarea cu acordul partilor nu veti beneficia de somaj.
Nu , nu s-a pus problema incetarii relatiilor contractuale prin demisie sau acordul partilor.
Reglementarea indemnizatiilor de maternitate si ccc pana la 2 ani este reglementata numai prin codul muncii sau exista si alte legi speciale?As dori sa cunosc care este aceasta lege,daca exista?
Va multumesc, si am sa revin eventual cu intrebari in situatia in care voi avea elemente noi.
Vedeti OUG nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum si OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (actualizata la 01.01.2009 o puteti gasi aici [ link extern ] ).
Oug nr.148/2005 a mai fost modificata prin legile nr.239/2009 si 240/2009.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii in timpul ccc cmutulescu cmutulescu am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce ... (vezi toată discuția)
O mamica doreste sa se intoarca la munca mai devreme de 2 ani gyvaccount gyvaccount Buna ziua! Am un caz:o mamica doreste sa se intoarca la munca mai inainte de implinirea celor 2 ani de concediu de crestere copil(CIC-ul ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)