Angajatorul m-a anuntat ca imi va fi restructurat (desfiintat) postul incepand cu 01.11.2009.La propunerea mea de a suspenda contractul de munca cu intrare in ccc pana la 2 ani acesta refuza acest lucru.Ce pot sa fac in aceasta situatie?
* Acceptati disponibilizarea intrucat angajatorul este obligat sa va acorde si reaviz si salarii compensatorii cf. Contract colectiv de munca.
** Apoi... in loc sa depuneti actele pt somaj, depuneti la Primarie dosarul pt CIC Avantaj Dvs !!!
*** Presupun ca sotia nu a beneficiat de CIC si dvs ati solicitat la Primarie acordarea stimulentului de 100 ron/lunar inca de la nasterea copilului.
Bafta si intelegere !
Nu ,sotia nu a beneficiat de CIC, si nu am solicitat stimulentul inca de la nasterea copilului.
Intrebarea mea ar fi alta : daca imi gasesc de lucru in perioada de preaviz pot anunta angjatorul si pot parasi locul de munca mai devreme de data expirarii preavizului?
Da, puteti face asa ceva... insa trebuie sa solicitati angajatorului incetarea c.i.m. cu acordul ambelor parti fara a mai fi obligat sa stati in preaviz.