avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna dimineata,
Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am decis sa parasesc domiciliul, mutandu-ma la parintii mei dupa care am plecat in alt oras. Suntem casatoriti de peste 20 de ani si avem doua fete majore. I-am cerut sotului divortul pe cale amiabila la notar, refuzand categoric. Acum ma ameninta cu parasirea domiciliului conjugal si banuiesc ca doreste sa intenteze o actiune in instanta. Ce mi se poate intampla in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Eliza Maria , utilizator 06:47, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin partea dvs sa ramana fetelor inseamna sa faceti partajul si sa le donati lor. Adica sa le dati de acum, pt ca altfel nu aveti garantia ca ajunge partea dvs la ele.
daca va intelegeti, faceti partajul la notar.
Sa inteleg ca daca nu fac partajul, exista riscul ca fetele sa nu beneficieze de nimic? Ce se intampla cu partea mea in cazul asta ? Cui raman bunurile daca nu se face partaj ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul il puteti face oricand, nu exista termen de prescriptie, iar pana atunci, ambii sunteti proprietari, deci nu se intampla nimic cu partea dvs.
Prin partaj sotii isi impart bunurile, nu au legatura copiii ciu acest lucru, nu au de ce sa beneficieze. Dupa partaj, cota dvso donati fetelor, doar asa vor beneficia.
Deci daca faceti partajul si va ganditi ca cedandu-i sotului partea dvs, cedati de fapt fiicelor, va inselati.
Mai bine nu faceti partaj deloc si apoi, la decesul dvs si al sotului, vor mosteni ele tot.

Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Eu nu vreau sa-i cedez sotului partea mea, tocmai deasta doresc ca partea mea sa le ramana fetelor. Va multumesc frumos pt raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ramas, le ramane dupa decesul dvs. Daca vreti sa le dati de acum, faceti partajul cu sotul si donati lor. Daca va intelegeti cu sotul pt partaj, mergeti la notar.

Alte discuții în legătură

Partaj fodor codruta fodor codruta am parasit domiciliul conjugal deoarece am suportat mai multe batai si nu am scos decat un singur certificat medico legal la prima bataie ,am bagat divortul eu ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă, partaj cristian72 cristian72 Multumesc.As dori sa fiu lamurit de o alta intrebare!Actualele proprietati sant bunuri comune dar eu doresc ca unul din ele sa-l cedez in intregime sotiei fara ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)