avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional formare profesionala

Buna ziua,
Am fost trimis de compania actuala intr-o tara straina pentru preluarea unor produse, asta presupunand sa imi desfasor activitatea acolo timp de 4 luni. La plecare am fost pus sa semnez un act aditional de formare profesionala prin care ma oblig sa raman in cadrul companiei 2 ani sau sa platesc costurile aferente. La inceperea activitatii in strainatate am semnat un contract suplimentar de munca pe perioada determinata de 4 luni in urma caruia o sa imi desfasor activitatea conform unui program si o sa fiu platit cu salariu. In concluzie nu are legatura cu contractul de formare profesionala, nu s-au urmat cursuri de specialitate si nici nu s-a obtinut o diploma sau o calificare profesionala. In ce masura compania poare sa impuna plata unor costuri in cazul demisiei ? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
ionut1388, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut1388 , utilizator 16:09, 11 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot sa solicite oricat , dar va trebui sa dovedeasca si in instanta - in cazul unui litigiu - suma de bani ceruta .

Exista posibilitatea depunerii unei plangeri penale pentru amenintare.
Multumesc din nou pentru raspuns. Personal nu cred ca cineva isi doreste sa se ajunga acolo si fara o intentie ferma din partea lor in directia asta nici eu nu o sa fac nimic. Doar ca nu vreau sa am surprize sau cel putin sa fiu pregatit in caz ca apar. Ei practic se limiteaza strict la acel act aditional cand fac solicitarile astea fara a avea altceva.
Depinde si de ce se prevede in actul respectiv...
Am continuat topicul in privat si vreau multumesc pe aceasta cale domnului Cornel Vasile pentru suportul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Buna ! am semnat un contract de munca , in care este atasat un ... Diana racovita Diana racovita Buna ! Am semnat un contract de munca , in care este atasat un act aditional in care scrie obligatia de a ramane in compania 2 ani sau platesc 9000 de ... (vezi toată discuția)