avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatiile conducatorului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatiile conducatorului auto

Intrebarea este daca sunt obligat sa stau in masina pana la intocmirea Procesului verbal de catre politistul rutier si daca da unde este reglementata aceasta obligatie.
In Legea 195/2002 la art.31 este prevazut: "Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier" fara a se preciza ce indicatii si dispozitii poate da politistul rutier lasand la aprecierea acestuia sanctionarea conducatorului auto respectiv suspendarea permisului pentru ca stau langa masina personala si nu in masina.
Ce sanse sunt pentru anularea sanctiunii in aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 09:58, 2 Noiembrie 2017
Puteti face plangere la DGA privind suspiciunea dvs privind infractiunea de coruptie si luare de mita. Puteti cere sa se faca cercetari daca un sofer ce conducea un autoturism cu numere straine a fost sanctionat sau nu pentru depasirea vitezei legale in jusul orei ... la data ... in localitatea ...

Cat priveste PV si suspendarea carnetului puteti rezolva ceva doar contestand in instanta.
Pentru viteza nu aveti ce face daca exista inregistrare video si actele radarului sunt in regula.
Pentru suspendarea carnetului puteti solicita avertisment. Ar fi bine in acest caz sa aveti martori care sa descrie comportamentul dvs in situatia respectiva.
Pentru ce fapta a fost suspendat permisul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cyan a scris:

Pentru ce fapta a fost suspendat permisul?

Nerespectarea indicațiilor si dispozitiilor polițistului.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie rutiera vlad1932 vlad1932 Am fost oprit in trafic de un echipaj de la rutiera in afara localitatii care circula in acelasi sens cu mine la o distanta de circa 500m si intre noi erau ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal politie rutiera tudosavioleta tudosavioleta Buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)