Buna seara.As dori dacă se poate sa ma ajutați cu răspunsul la o întrebare...este legală deținerea unei boxe in subsolul unui bloc(construit in anul 1981).
Dacă este,as dori sa stiu care sunt criteriile pt împărțirea acestora in așa fel încât fiecare apartament sa beneficieze de un spațiu de depozitare.
Dvs. doriti sa interveniti acum intr-un aranjament care s-a facut in urma cu multi ani, probabil, fara a exista un proiect, doritorii facandu-si boxa pe propria cheltuiala.
Daca in subsol, prin proiectul tehnic al blocului ar fi existat boxe si s-ar fi vandut impreuna cu apartamentele, s-ar putea discuta despre o impartire in mod egal a subsolului, pentru toate apartamentele.
In prezent, nu vad o solutie decat printr-o intelegere amiabiala intre toti proprietarii.
Pentru a nu interveni in minunata înțelegere făcută in urma cu mulți ani,aflând ca un vecin se muta,m-am oferit sa ii achit integral investiția făcută in boxa și am vorbit cu administratorul arătându-mi disponibilitatea de a împarți acea boxa cu încă doua apartamente.Mi s-a răspuns ca nu,el dorește sa vândă apartamentul cu boxa și cu loc de oarcare(?????) astfel bănuiesc eu,crescând șansele de a obține un preț bun și de a facilita vânzarea mai rapida.Deci nu se urmărește clar recuperarea investiției.
Menționez ca locuiesc in acel bloc de când a fost dat in folosință.La data când au făcut împărțeala eu eram un copil,între timp lucrurile s-au mai schimbat și consider ca avem toți aceleași drepturi.
Voi face o sesizare către instituțiile abilitate,sa vedem cine are dreptate.Va Multumesc.
Este dreptul dvs. sa faceti sesizare, banuiesc ca la Inspectoratul de stat in ctii. fiind vorba de lucrari efectuate fara proiect. Trebuie sa aveti in vedere si posibilitatea ca in urma anchetei efectuate de ISC sa se emita o dispozitie in sensul demolarii actualelor boxe. Nu stiu cum va veti descurca apoi cu vecinii !?
Voi face cu ei exact ceea ce fac si ei cu noi cei care solicitam aceleasi drepturi.Am cerut o sedinta in care sa discutam acest aspect iar daca nu vom ajuge la un numitor comun pe langa ISC voi sesiza si IGSU pt ca in boxe sunt depozitate si materiale inflamabile.
Toti in acest bloc suntem egali si nu se poate ca cineva nou venit in bloc sa detina boxa de 5 metri patrati.A decedat o persoana in bloc,in locul ei s-a mutat fiul acesteia care,desigur,a mostenit boxa.Altii le cumpara...si tot asa.Serios acum,nu sesizati ridicolul situatiei?
Situatia pe care o prezentati poate fi ridicola, dar sa nu uitam ca ne confruntam cu realitatea.
Legat de depozitarea de produse inflamabile este chiar vorba de un pericol potential de incendiu si/ sau explozie in conditiile in care ventilarea subsolului este precara.
Firma de distributie gaze are obligatia efectuarii de determinari de gaze in subsoluri aflate in apropierea conductelor de gaze. Puteti intreba si firma de gaze - ce rezultate a inregistrat, desi in momentul constatarii pericolului are obligatia intreruperii gazelor si anuntarea asociatiei, locatarilor si a pompierilor.
Achizitionare boxa
doru6
O colega a cumparat undeva prin anul 1970 o boxa de la o vecina, vecina care nu era oarecum la acea data proprietara a respectivei boxe in sensul ca facuse ... (vezi toată discuția)