avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire la tata

Sint in urmatoarea situatie
in urma relatiei cu fosta sotie, am un copil adoptat caruia ii platesc pensie alimentara
in urma relatiei cu concubina am un copil

exista posibilitatea ca in urma unei cereri, copilul adoptat sa poata reveni, la mine in conditiile in care, eu nu am o locuinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:38, 14 Noiembrie 2017
Din cate stiu copilul este relativ bine ingrijit dar este injurat destul de des. De asemenea, verisoara fostei sotii m-a sunat si mi-a spus ca vrea sa vina cu copilul si sami-l lase la usa in conditiile in care serviciul meu implica deplasari de durata prin tara, si concubina mea e singura cu copilul acasa. In plus de asta, fosta mea sotie are un temperament cel putin vulcanic, si exista posibilitatea sa iasa scandal.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
IonIliescu2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca vrea sa vina cu copilul si sami-l lase la usa in conditiile in care serviciul meu implica deplasari de durata prin tara, si concubina mea e singura cu copilul acasa.

E, mie inca de la primul mesaj mi-ati dat senzatia ca nu prea vreti sa cereti dvs acest copil, ma conving de la mesajul citat ca e cam asa.
Poate nu m-am exprimat suficient de ferm. Problema mea nu este copilul, care e binevenit oricand, problema mea este ca, asa cum am spus si mai sus, daca ma poate sili fosta nevasta sa-l primesc. Si este evident, ca imi fac griji in privinta situatiei mele cu locuinta, pentru ca un contract de comodat nu este un contract de intretinere, sa nu pot fi dat afara din casa, daca pritenului meu i se pune pata ( sper sa nu fie cazul). Vreau sa vina copilul, fara urma de indoiala, dar fiind la discretia unui alt om, n-as vrea Doamne-fereste sa ma trezesc dat afara din casa, si cu doi copii dupa mine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles, sa vina in vizita :)
Nu, nu va poate sili nici fosta si nimeni sa i se stabileasca domiciliul la dvs, fara voia dvs.
Multumesc pt lamuriri. Cat despre vizita, poate sa vina oricand, doar asa i-am spus si maica-sii. Ca nu-l aduce, si de fiecare data cand am fost eu, abia am convins-o sa mi-l dea sa mergem la locul de joaca, sau undeva sa incercam sa ne simtim bine, si/sau sa vorbesc cu copilul, asta e alta discutie.
Ca un fapt amuzant(desi stiu ca nu e), ati facut vreodata proces verbal predare primire pe ursuleti de plus dupa ce i-ati masurat, sa vedeti cat de lungi sunt?

Alte discuții în legătură

Buna seara - ordin de restrictie iulian55 iulian55 Doresc să ştiu dacă pot obţine un ordin de interdicţie sau restricţie împotriva concubinului fostei mele soţii. Doresc ca acesta sa nu mai intre in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce trebuie sa fac unde sa ma duc doar eu doar eu am un copil dintr-o relatie terminata nu suntem casatoriti copilul l-am recunoscut si este pe numele meu acum vreau sa il trec pe numele mamei lui cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Custodie copil casnicie nelegitima Anaismir Anaismir Buna ziua, Am nevoie de o indrumare: am fost 3 ani relatie cu tatal copilului meu dar necasatoriti. A devenit foarte agresiv si odata am fugit eu cu ... (vezi toată discuția)