avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... competenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

competenta

buna ziua,

care ar fi partile intr-un proces de declarare a incapacitatii si de instituire a curatelei asupra unei persoane trecuta de 50 de ani fara capacitate de a discerne?

cel incapabil are domiciliul in bucuresti, dar este in iasi, exista vreo posibilitate de a fi judecat procesul la iasi pentru ca este foarte greu cu transportul(este violent, face pe el etc.)?

ce s-a intamplat: fosta sotie (cu care locuieste in fapt) l-a trimis fortat la mama lui cu masina unei cunostinte, dar nu a incetat sa incaseze pensia in cumul de 15 mil. asa incat mama incapabilului vrea sa primeasca pensia acestuia(si asa ii era greu ei de una singura). mama a fost la bucuresti sa vorbeasca la posta, dar nici nu au bagat-o in seama, spunand ca pensia o va ridica cel imputernicit (fosta sotie). daca m-ati putea ajuta cu un sfat, v-as fi recunoscator.
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 19:55, 9 Octombrie 2009
partea mai neplacuta este ca certificatul de nastere al celui in cauza este la fosta sotie care inventeaza motive sa nu il predea(astazi trebuia sa se intalneasca si a spus ca nu il gaseste, ca are impresia ca i l-a dat - total neadevarat). ce pot sa fac?
declarati certificatul de nastere pierdut; altfel, puteti cere in instanta predarea documentului.
Merfeti la starea civila de la primaria unde s-a nascut si cereti un duplicat al certificatului de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie judecatoreasca Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Va rog , sa-mi indicati un model de actiune in instanta pentru punerea sub interdictie judecatoreasca. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune avand ca obiect punere sub interdictie andrief andrief Buna ziua , Am solicitat in instanta instituirea curatelei pt mama mea , bolnava de Alzheimer (cu certificat de handicap , nu are discernamant ) .; s-a ... (vezi toată discuția)