Va rog, ajutor!!!
In situatia in care in luna ianuarie (sa spunem de pe 1 ian -15 ian) salariatul are concediu de odihna iar ulterior acestuia isi da demisia (anagajatorul renunta la dreptul de preaviz si ii accepta demisia ) considerati ca are obligatia de a returna banii primit deoarece " nu a lucrat nici o zi in acel an!". Va multumesc mult si astept cu interes opiniile voastre!
si vezi HG 250/1992 vorbeste de concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare .
Pentru Elena. raspunsul era in legatura cu ce intrebase pers. anterioara. Ma refeream ca atunci cand calculezi perioada pt care o pers are dreptul la concediu nu deduci din ea durata concediului... Adica daca pt un an de munca ai dreptul la 20 de zile concediu... calculezi la 12 luni nu la 11 (prin scaderea zilelor de concediu)..
scuze elena. ai dreptate. m-am grabit sa scriu si nu am recitit.
era vorba de alin(4) si nu (2) al art 140 CM.
Si stiu ca hg 250/1992 se refera la salariatii din administratia publica dar si la unitatile bugetare si ma gandeam ca nimic nu impiedica un patron sa se ghideze dupa acest act normativ, sau nu poate?
si pana la urma cum ramane cu problema de care discutam?se acorda sau nu concediu de odihna pentru cele 15 zile pana la data demisiei?
multumesc miruna.
pentru alexx-nu stiu ce patron vrea sa isi asume riscul de a se ascunde in spatele HG 250/1992. poate ca exista si astfel de "specimene". in legatura cu concediul de odihna pentru cele 15 zile lucrate: miruna a raspuns cat se poate de clar, acordam o zi, conform timpului lucrat.
multumesc fetelor, sunt de aceeasi parere.
va rog acum sa mergeti daca aveti timp la subiectul "stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului" si sa-mi spuneti ce parere aveti referitor la problema doamnei.
sunt curioasa cum vedeti lucrurile.
multumesc!
Concediu de odihna
iban
cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)