avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă în termen de 30 zile nu reușesc sa depun dosarul k mai am de luat doar actele de la contabil,ce se întâmplă nu mai beneficiez de șomaj????sau îl pot depune și în decembrie???în cât timp se dau actele de la contabilitate??Am inteles k durează și mă gândesc k nu mă pot încadra sa îl depun pana la sfârșitul lunii acesteia și k voi pierde șomajul sau îl voi pierde doar pe luna noiembrie????ast.un răspuns. ...O părere. ....Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Gagalicea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gagalicea , utilizator 18:31, 24 Noiembrie 2017
Și nu trebuie dusa nici o hârtie nmc la șomaj nu???Doar sa facă corecția atâta tot nu???
Va duceti la somaj cu extrasul de REVISAL , dupa ce contabilul efectueaza corectia respectiva.
Am inteles k corectia se face în schimb nu poate sa îmi dea nici un extras de revisal nmc ,k el nu a auzit de așa ceva,k revisalele nu se dau angajatilor
HG 500/2011
art.8
...
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate de către salariat și prevăzute la art. 8 alin. (4^1) și (4^2).

Prin urmare, daca va refuza eliberarea puteti sesiza ITM-ul.

De asemenea, in baza art.8 alin.(4^3) , orice persoană are dreptul să interogheze, să solicite și să obțină de la Inspecția Muncii (n.m., ITM) date din registrul privat/public cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în calitate de angajat/persoană plătită din fonduri publice, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, într-un termen de 5 zile de la data solicitării.
Mi se eliberase o adeverinta înainte sa aflu k e greșit art.în revisal după care a făcut corecție în schimb nu mi s.a mai dat nici o hartie nmc întrucât adeverinta de vechime era cu articolul. 65.....Iar eu la ajofm efectiv mă duc probabil sa semnez k mi s.a zis sa vin după ce se face corectia în revisal însă nu mi s.a spus sa vin cu vreo hârtie anume...Și nu știu ce sa fac!!!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Gagalicea, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime la dosar somaj roxana69 roxana69 Se cere adeverinta de vechime la depunerea dosarului pentru somaj? (vezi toată discuția)
Termene decizie de concediere, adeverinta venit, document somaj ady777 ady777 Buna ziua, Pe data de 19 noiembrie este ultima zi din preaviz, fiind concediat in urma unei proceduri de concediere colectiva. Va urma sa primesc decizia de ... (vezi toată discuția)