avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor

Buna,

as vrea sa stiu si eu care sunt parerile pro si contra, pt demisie, respectiv incetarea CIM cu acordul partilor.
Recent mi-am gasit un loc de munca nou si mi-am dat demisia de la actualul angajator, care a acceptat-o.
D-na de la Resurse Umane mi-a spus ca ar fi mai bine sa mentionez pe cererea de incetare a contractului de munca, ca incetarea se face cu acordul partilor , respectiv art 55 lit b din Codul Muncii Legea 53/2003. Justificarea dansei era ca "da mai bine" in carnetul de munca.
Eu am mentionat initial ca solicit desfacerea CIM prin demisie, art 79, cu respectarea termenului de preaviz aferent.
In contextul in care eu mi-am gasit un loc de munca mai bun, chiar credeti ca in viitor poate sa imi fie influentata cariera de faptul ca in carnetul de munca scrie demisie sau acordul partilor? Multumesc, Alesssa
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:57, 20 Octombrie 2009
Depinde de firea dvs. ; daca sunteti o persoana intransigenta mergeti pe demisie.

va rog sa ma lamuriti si pe mine daca incetarea contractului individual de munca se face cu acordul partilor preavizul nu este obligatoriu??? in conditiile unui program de 8h/zi cum este specificat in contract si 15 zile preaviz.mentionez ca in contract e specificat ca lucrez 8h/zi 5zile pe saptamana dar de fapt lucrez 6 h/zi de linu pana vineri si o data la 2 saptamani un week de dimineata pana seara(9:00- 21:30 sambata si 10:00-20:00 duminca).
Daca incetarea CIM se face ci acordul partilor nu mai necesita preaviz.. Va dau un sfat: cautati sa va cunoasteti drepturile si obligatiile nu numai ca salariat ci si ca cetatean. Este simplu, fie pe acest forum fie pe altele.
asasas a scris:

va rog sa ma lamuriti si pe mine daca incetarea contractului individual de munca se face cu acordul partilor preavizul nu este obligatoriu??? in conditiile unui program de 8h/zi cum este specificat in contract si 15 zile preaviz.mentionez ca in contract e specificat ca lucrez 8h/zi 5zile pe saptamana dar de fapt lucrez 6 h/zi de linu pana vineri si o data la 2 saptamani un week de dimineata pana seara(9:00- 21:30 sambata si 10:00-20:00 duminca).

In acest caz nu se acorda preaviz.
1. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) inseamna ca partile pica de acord asupra unei date la care inceteaza CIM. Aceasta data poate fi in aceeasi zi cu cererea, a doua zi sau in alta zi, de comun acord.
2. Aceasta perioada de lucru pana la incetarea CIM, multi angajatori si salariati o confunda cu o perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)