avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proba instanta impotriva angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proba instanta impotriva angajatorului

Buna seara

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in luna aprilie mi-am dat demisia de la un loc de munca unde aveam un contract de colaborare si mi s-a spus ca in continuare veniturile mele vor fi inregistrate pe un contract de cesiune drep de autor. La 3 septembrie am renuntat la orice colaborare cu institutie pt. ca am aflat ca nu mi-au depus niciun document la ITM.
Am primit o adeverinta care arata ca la inceputul lunii septembrie eram angajat al acestei institutii. Vreau sa solicit o dovada in care din care sa reiasa toate retinerile mele salariale in ultimele 12 luni, dat fiind ca in 4 luni voi avea un copil si ma ajuta la calculul indemnizatiei.

Se poate face ceva in acest sens? Poate depune firma retroactiv documentatia necesara (sa-mi plateasca taxele si impozitele) ?

Daca am un contract de munca in invatamant (3 ani si jumatate) la care adaug un contract de cesiune valabil pana in luna septembrie (desi nasc in feb), pot sa cer 85% in calculul indemnizatiei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 21:27, 10 Octombrie 2009
Ce bine ar fi daca ne-am inregistra de la inceput, corect, cu toate datoriile catre bugete, acum nu am mmai bajbai daca se poate retroactiv.
1. Insistati ca ati fost angajat cand de fapt nu aveati CIM.
2. Repet: la ITM se inregistreaza numai CIM.
3. Acum ziceti si ca aveati un contract de cesiune. Ce ati cesionat?
Cand m-am angajat am semnat aceste contracte si pe parcursul a 2 ani am depus fisele fiscala aferente. In acest al 3-lea an de colaborare, mi s-a spus clar (foarte tarziu) ca nu au mai fost depuse actele pt ca se prefera ca banii sa fie dati la negru. La putin timp dupa ce am aflat asta, am renuntat la colaborare.
Nu cred ca este vina mea ci poate a angajatorului care este deputat si este obisnuit cu astefel de practici
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
ina_enache, utilizator
tudorvaleriu a scris:

1. Insistati ca ati fost angajat cand de fapt nu aveati CIM.
2. Repet: la ITM se inregistreaza numai CIM.
3. Acum ziceti si ca aveati un contract de cesiune. Ce ati cesionat?

Pt 1,3. Contractul meu initial era format din 2 parti: un CIM de 160 lei si un contract de cesiune drept de autor de 1000 lei (asta pt ca am lucrat in radio si era posibil sa cesionez dreptul de autor asupra emisiunilor realizate). In luna aprilie a acestu an mi s-a impus sa-mi dau demisia de la CIM si sa raman doar cu acest contract de cesiune. Asa cum am spus, recent am aflat ca toata munca mea a fost de fapt la negru si am renuntat definitiv la colaborarea cu ei.
2. Contractele de cesiune drept autor sau orice contract de colaborare, unde se inregistreaza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
ina_enache, utilizator
Toate contractele, cu exceptia CIM, le inregistrati dvs. la Administratia financiara care va va da si adeverinta necesara pentru indemnizatia de CCC.

Alte discuții în legătură

Modificari in cim neaduse la cunostinta angajatului ina_enache ina_enache Stiu ca orice modificare in CIM trebuie adusa la cunostinta angajatului prin intermediul actelor aditionale in 3 exemplare (1 ITM, 1 angajator, 1 ... (vezi toată discuția)
Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)
Complicatii indemnizatie crestere copil ina_enache ina_enache Buna ziua Am o dilema legata calcularea indemnizatiei de crestere copil. Pe scurt: sunt profesor si mi-am schimbat orasul de resedinta in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)