avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama minorului refuză să primească bunurile care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama minorului refuză să primească bunurile care reprezintă obligația de întreținere în natură. Ce soluții am pentru rezolvarea problemei?

Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:03, 29 Noiembrie 2017
when draga, dvs cand va cresteti baiatul, il laudati sau din contra ii faceti observatie, convocati intai o adunare generala, care sa adopte prin vot majoritar ce e de laudat si ce de sanctionat la baiat, sau va margineti la parea dvs? Caci daca va marginiti la parerea dvs si a mamei conform careia e de exemplu foarte rau ca e 11 noaptea si baiatul se uita la tv, sau din contra nu e foarte rau, apai aflati ca la fel fac si eu. Adica, ii spun copilului meu ca ceva e rau sau, din contra bun, conform cu valorile si principiile mele, nu in urma vreunui plebiscit. Astfel, ii spun ca X e un om bun pentru ca.... si aici urmeaza o insiruire a calitatilor pe care eu le apreciez, si ca Z nu e ok, pentru ca....si aici urmeaza un set de defecte pe care eu le consider grave. Eu sunt o mama, nu un parlament. Cu totii transmitem copiilor nostri valori personale, nu valori unanim acceptate de cei din jur.
Teoria lui sa cunoasca copilul de toate, e si nu e reala, caci conform ei, mediul n-ar influenata educatia si devenirea unui copil, iar din aturajul lui ar putea face parte si pedofilii, caci si acestia sunt parte a realitatii.
agpas, cine si-ar mai bate capul sa va raspunda? Nu se intelege din fraza dvs cine "isi vad de treaba lor", dar zic ca ar fi bine daca s-ar aplica si ar face parte din "update". Va asigur ca n-ar jeli nimeni dupa ala de, in sfarsit, isi vede de treaba lui. Unde n-ar da Dzeu!
Nu ma asteptam sa raspundeti ca nu aveti ce. Daca v-ati vedea si dvs de treaba, ati lasa copilul sa-si cunoasca "ratatul" de tata si nu v-ar mai preocupa ce face sa nu face (ca oricum habar nu aveti) si nici de ce a incaruntit. Unde n-ar da Dzeu!
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
againstPAS, utilizator
Adica, ii spun copilului meu ca ceva e rau sau, din contra bun, conform cu valorile si principiile mele, nu in urma vreunui plebiscit. Astfel, ii spun ca X e un om bun pentru ca.... si aici urmeaza o insiruire a calitatilor pe care eu le apreciez, si ca Z nu e ok, pentru ca....si aici urmeaza un set de defecte pe care eu le consider grave.

Iar aici intervine alta diferenta intre noi ca parinti sau intre stilurile noastre parentale, ca tot e nou introdus termenul.
Eu sau noi in casa nu punem etichete si nu judecam, sau macar incercam pe cat posibil sa nu facem asta sau nu in fata copilului. In plus, ce povestiti dumneavoastra este modul in care incercati sa imprimati gandirea dumneavoastra minorului. Ii spun ca X e un om bun pentru ca...... De ce i-ati spune asa ceva???? 1. cine sunteti dumneavoastra sa judecati pe cineva si 2 cine sunteti dumneavoastra sa stabiliti criteriile dupa care va judeca copilul?
E un mod de a actiona extrem de nociv evident in opinia mea. Si singura ati spus, enumerati defecte pe care dumneavoastra le considerati grave. Dumneavoastra, atat iar lucrul asta ar trebui sa ramana acolo.
Copilul invata din exemplul parintelui. Daca va vede ca judecati va judeca si el si va fi un om care pune etichete iar asta nu ii va conveni si nu ii va face bine cand se va intoarce impotriva lui. Daca va vede insa ca atunci cand nu va place o persoana o evitati cu eleganta, va proceda intocmai.
Copilul meu stie de urmarile si de consecintele actelor sale in masura in care are capacitatea sa inteleaga. Ca da, il las sa aleaga daca pune adidasii gri sau cizmele de cauciuc insa nu il las sa aleaga in cazul in care e foarte deshidratat daca punem branula sau nu.
Incerc sa il cresc sa ofere exact ce mi-ar placea sa primeasca. Sa accepte ca sa fie acceptat, sa inteleaga ca sa fie inteles, sa nu puna bariere in gandire, sa nu judece superficial, sa pretuiasca lucrurile cu adevarat importante, timpul, familia, oamenii de langa el, adica genul de lucruri pe care nu le poti inlocui.

Teoria lui sa cunoasca copilul de toate, e si nu e reala, caci conform ei, mediul n-ar influenata educatia si devenirea unui copil, iar din aturajul lui ar putea face parte si pedofilii, caci si acestia sunt parte a realitatii.

In lumea de astazi pedofilii sunt mai aproape decat ti-ai imagina si prefer sa il invat sa se fereasca de pedofil, de golan, de derbedeu, de drogat, decat sa-l scot pe strada cu pancarte cu "ofer imbratisari gratuite" si sa ii povestesc ca lumea e minunata si frumoasa si plina de curcubee.

Cu totii transmitem copiilor nostri valori personale

Exact...si atata vreme cat dumneavoastra va considerati fostul partener un ratat si vorbiti atat de dispretuitor despre el, chiar fara sa va auda, referitor la propriul tata, la jumatate din el, cam ce valoare personala i-ati transmis copilului dumneavoastra? Tatal care in opinia dumneavoastra nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor profesionale. E oare corect ca cel mic sa sufere din cauza faptului ca dumneavoastra nu va place sau convine ceva? Nu ar fi fost minunat sa fie lasat sa-si cladeasca singur propria relatie si parere despre tatal lui aka derbedeul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere in natura ContSters332562 ContSters332562 Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)