Induiosatoare balada, when. Fericirea, in opinia dvs, e direct proportionala cu ratarea.
Absolut deloc ( iar asta arata modul in care dumneavoastra ganditi) insa succesul profesional nu reprezinta o garantie a fericirii, e doar o felia din bucata de tort.
Mai pe scurt, ratarea e un merit si o conditie a fericirii si nu e normal ca un parinte sa-si doreasca pentru copilul lui sa aiba rezultate, sa fie apreciat si in final sa aiba un job bun, caci nu va avea ce poze ale fericirii sa puna pe facebook.
Mai pe scurt ati citit degeaba :-)
E normal ca un parinte sa isi doreasca mai mult, nu e normal insa sa-si conditioneze dragostea in funtie de reusitele copilului. Te iubesc mai mult daca iei olimpiada. Sau pun poze cu tine mai des daca iei nu stiu ce medalii.
In cazul ideal mandria parintelui ar trebui sa se indrepte primordial spre felul in care acel copil a crescut. E un om bun? e empatic? Ii pasa de ceilalti? E echilibrat? Vedeti dumneavoastra? echilibratul poate sa fie olimpic sau nu, e fericit. Olimpicul insa, daca nu e echilibrat nu e fericit.
Nu sunt pentru postatul pozelor cu copii pe facebook insa daca o faci, ar trebui sa nu existe diferente intre momentele in care e copil normal si ziua in care a primit o medalie.
Cat priveste viitorul adult ajuns pe canapeaua psihoterapetului sau la puscarie (vad ca visul cu puscaria devine din ce in ce mai larg, nu doar mama, cu timpul si copilul) pentru ca nu a plecat la programul de vizitare cu un golan, regret, dar nu-l impartasesc.
nu ar trebui sa regretati nimic, din contra, ma bucur ca avem idei diferite. De aici izvoraste frumusetea unei discutii.
Puscaria de care va vorbeam la care ar putea sa ajunga un copil invatat sa-si urasca sau sa nu-si respecte celalalt parinte se refera la faptul ca in majoritatea covarsitoare un asemenea copil dupa ce scapa de parintele alienat, invatat fiind sa urasca isi intoarce ura spre celalalt parinte. In plus, datorita faptului ca i s-a semnalat ca mama, sau tatal nu sunt buni, va considera parte din el ( ca doar suntem parti din mame si din tati) nu e buna. Iar asta da insecuritate, depresie, neincredere. Copilul caruia i-a fost potentata doar latura violenta si urata, nu are sanse sa creasca si sa se transforme dintr-o data intr-un fluture sau lebada ( emotional vorbind)
Desigur, ma refer la cazurile in care copii sunt indemnati si invatati sa-si urasca un parinte.
Un individ ajuns la maturitate deplina, care nu are o problema cu sine, atunci cand nu si-a gasit un drum in viata, nu a manifestat nicio pasiune pentru nimic, nicio dorinta sa se realizeze, pentru mine e un ratat, punct.
Ce inseamna pentru dumneavoastra sa-si gaseasca drumul in viata?
Pe vremuri insemna sa ai pamant. Apoi sa termini o facultate, se cautau gineri titrati. Ce mai inseamna acum, zilele astea?
Ce inseamna dorinta de a se realiza? Ca eu ma consider un om realizat. Doar pentru familia mea, sotie, copil, atat. Dar, astea sunt lucrurile importante pentru mine. Care sunt pentru dumneavoastra?
Vedeti, pentru mine e ratat omul care priveste lumea cu ochelari de cal, care pune etichete imediat, care se asteapta ca lumea sa se imparta in fuctie de judecatile lui. Mie mi se pare un ratat cel care scuipa venit, ale carui cuvinte mocnesc de ura si care nu apreciaza nimic din ce viata i-a oferit. Si mi se mai pare ca esti un ratat atunci cand parinte fiind, te ascunzi in spatele copilului si faci ochii mari si il impingi usor pe acesta cu umarul pe acesta in fata. Mare ratat sau ratata, depinde.
Si doresc in viata copilului meu cat mai bune si frumoase exemple de urmat si cat mai putini derbedei!
din nou, ce considerati dumneavoastra ca sunt derbedeii? Pletosii? Huliganii? oamenii fara pasiuni, cei care ajunsi la maturitate nu au probleme cu sine?
Si aici iar intervine diferenta pentru ca eu doresc copilului meu sa vada de toate, ca sa invete, sa stie, sa aprecieze iar derbedeii au si ei rolul lor. Eu sper pentru copilul meu sa aiba parte de toate insa sa stie si sa se descurce cu tot, cu derbedeii, cu dezamagirile, cu bucuriile, cu surprizele si asa mai departe.