Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
Nu inteleg cum anume azi copilul vrea ceva, saptamana viitoare i se schimba preferintele. Copilul mananca mancare, iaurt, fructe, consuma faina, ulei, miere in fiecare saptamana.
Am avut situatii de parinti care NU COLABORAU in care parintele la care copilul nu statea ii cumpara bunuri universale, de la apa imbuteliata la alte alimente generice si chiar medicamente generice, antitermice, creme, sampon, antialergicele uzuale ale copilului.
Dupa saptamani primea o lista seaca pe mail.
Pensia in natura trebuie sa fie regula, asa ajung parintii sa creasca un copil, sa il cunoasca, sa stie ce-i place, sa il intereseze in acivitati etc.
De regula copiii, in timp, accepta mai multe alimente, nu refuza saptamana viitoare. Ce spuneti dv. e foarte posibil, dar asta nu tine de problematica pensiei in natura, ci de lipsa de educatie a parintilor in a colabora.
In timp se vor educa, informa, vor invata sa colaboreze daca nu exista orgolii mai mari decat copilul de la mijloc. Daca exista astfel de orgolii, pensia in natura nu e cea mai mare problema.
Imi pare ca nu e locul sa exageram despre copii cu abonament la inot dar cu teme in frig...
asaofi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
When...tre sa ai o anumita naivitate....ca sa nu pricepi! Copilul apreciaza lucrurile: hainutza, ghetutza, jucaria... El nu stie de curent electric, gaze etc. Nici tabara...nu o percepe ca un cost. De asta vor mamele bani...si refuza aportul in natura!
Ca sa-ti fie mai clar, zic asa: mama are de platit cash cota parte din habitatul copilului etc adica...facturi. Sa zicem ca ambii parinti suporta un buget total de 2000lei lunar ptr copil. Pai...lui tanti mama lui minorul...nu-i convine ca ea sa plateasca 700lei din asta sub forma cheltuielilor abstracte ptr copil (inclusiv mancarea zilinica e destul de abstracta!)...si nenea tata sa dea toti cei 1000 (partea lui) sub forma plimbarii prin magazine si cumparat pe vazut/placut/probat.
Aia cu lap-ul pe care il tine tata acasa ptr cand vine copilul....nu e intretinere! E ca tata si-a luat un lap la care il lasa si pe copil.
@floflorin....chiar aveti o HJ cu plata pensie in natura si mama refuza sau vbim discutii??
Pentru asaofi. Chiar am o Hj in acest sens! Nu inteleg de unde vine marele semn de "intrebare" ....?
proastasatului
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
asaofi vorbiti de parca mama si copilul traiesc din pensie in pensie si cauta in tomberoane intre ele. Dvs sunteti perfect razna cu drumul. Cel care creste copilul, chiar si intrat in magazin cu o lista, se poate razgandi, refacand calculele. A plecat la cumparaturi si pe lista are si lapte si inghetata si detergent de rufe si de vase (caci si la acestea intra si copilul) si se poate gandi: las' ca imi mai ajunge pana saptamana viitoare detergentul de vase si mai bine iau in plus branza ca imi e mai de folos. Ce o fi? chirurgie pe creier.
when, despre sinceritate: sa fie primita. Eu n-am nicio problema sa declar ca poate sa nu-mi mai dea niciun leu pensie, ca viata copilului meu nu se va schimba. Asta e. Inteleg ca poate deranja, dar totusi asa stau lucrurile.
E frumoasa teoria ca divortam dar colaboram ca parinti, practica insa ....e ucigatoare.
Unii nu vor, alti nu pot, nu stiu sau pur si simplu nu se inteleg cu privire la cele trebuincioase copilului.
Teoria cu copilul care trebuie sa stie ca si parintele nerezident contribuie la viata lui, e o teorie de 2 lei. De ce? Simplu: daca atunci cand erau impreuna ca o familie mama era casnica, sau tatal a avut o perioada in care nu a gasit de lucru, inseamna ca doar tatal l-a crescut si mama statea degeaba acasa, sau inseamna ca tata era trantor intretinut de mama si doar aceasta crestea copilul? si apoi mai depinde si de varsta copilului.
Ciudata mi se pare dorinta de "transparenta" in ceea ce priveste contribuita in natura. Sunteti de parere ca aceiasi transperanta ar trebui folosita si cand e vorba de cuantumul pensiei, fie el si in natura? Sunteti de parerea aceleiasi transparente si cand e vorba despre plangeri si procese? sau atunci o intoarcem ca la Ploiesti?
Ii zicem copilului ca il ducem la judecator, la executor sau la expertiza, ca asa a cerut tata, sau ii zicem doar ca ghetele sunt de la tata?
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna Liliana, părinţii s-au despărţit , cel mai adesea cu scântei, fiindcă nu s-au înţeles. Majoritatea instanţelor şi a psihologilor îndeamnă spre colaborare şi mediu familial calm, dar odată ce oamenii s-au despărţit cu conflicte, agresiuni, jigniri, etc. oricât ar fi îndemnaţi la colaborare, nu iese. Şi în familiile care convieţuiesc, există divergenţe privind copilul, un părinte vrea să-l trateze naturist, celălalt - alopat. Unul îi cumpără iaurt Danone, celălalt i-l confiscă copilului şi îi dă iaurt de casă, mama vrea să ducă fetiţa la balet, tata la autoapărare, etc. Cum credeţi că în mediul conflictual, plin de resentimente, aceşti doi oameni se vor înţelege? Fiecare vede altfel interesul copilului şi chiar instanţele se contrazic când e vorba de interesul superior al copilului, bunăoară, cu motivaţia că un copil are nevoie de 2 părinţi pentru o dezvoltare psihoemoţională echilibrată, copilul e obligat să plece cu un părinte pe care îl detestă şi care uneori, îl umileşte, agresează . În schimb, tot o instanţă decade din drepturile părinteşti o mamă, pe motiv de "alienare parentală" şi îi interzice relaţiile cu copilul. Păi în acest ultim caz, copilul nu mai are nevoie de 2 părinţi, nu se mai dezvoltă deficitar d.p.d.v. psihoemoţional?
Ca să vedeţi grotescul acestor teorii, o mamă a fost penalizată cu 100 lei/zi întârziere în favoarea tatălui, fiindcă nu a dus fetiţa în vizită la tată, la un penitenciar de maximă siguranţă, unde respectivul avea de stat 9 ani pentru tentativă de omor.
Acum, vă rog să-mi răspundeţi în modul cel mai sincer: unui copil îi creşte stima de sine când îşi vede părintele în acel loc? Ar fi culmea absurdului ca o instanţă să şi oblige fetiţa să doarmă cu tata în camera intimă, în absenţa prezenţei stânjenitoare a mamei şi a gardienilor, ca să poată simţi răsuflarea fetiţei, să o acopere, să o îmbrăţişeze...