Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va dezamagesc. In Romania se poate si asa ceva! Inteleg tot ce implica nevoile unui copil...dar ce nu inteleg este inversunarea mamei fata de aceste aspecte! Deci, stiu ce zic! Nu ma pot apropia de el, doar atunci cand are "verde" de la mama. URAT DAR ADEVATAR! Cred ca tine si de educatie, care de cele mai multe ori lasa de DORIT in aceste situatii. Suntem ca pe vremea lu', atunci cand copilul era dat mamei sa faca ce si cum doreste....ba mai mult daca ar putea scoate cat mai multi bani din buzunarul celuilalt parinte ar fi si mai minunat. Da! Stiu! Vina o are copilul....ca s-a nascut!!!
Buna dimineata!
Asa este domnule/doamna, in fine!
Nu mai conteaza!
De ce legiuitorul a prevazut aceasta? (ca masura prioritara obligatia de intretinere sa fie in exercitata in natura)
domnule, cel mai bine ar fi sa va adresati din nou instantei, cu probe in sustinerea celor declarate-ca mama refuza bunurile si sa solicitati instantei, avand in vedere veniturile dvs, sa va stabileasca o anumita suma ca pensie pe care lunar s-o virati mamei in cont. ea sa fie obligata de instanta sa dea datele contului daca nu le da...puneti banii prin posta