Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
proastasatului
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Absolut. Asta am propus si eu. Sa faca domnul o plata directa, fie un curs, o tabara, o asigurare medicala privata, etc. La politie ce plangere sa faca? Pentru savarsirea infractiunii de neprimire a ghetelor si bananelor? La protectia copilului, scuze, dar oamenii aceia nu-s in stare sa priceapa o lege cu care lucreaza de 15 ani, darmite sa le mai pui si probleme adiacente acelei legi. Cu executorul ce sa rezolve, in afara de a cheltui niste bani? Executorul se duce (daca accepta) cu pachetul la usa si intocmeste un proces verbal fie ca mama refuza primirea (ceea ce dovedeste si prin awb), fie ca mama nu e acasa si n-a putut livra pachetul. In cazul din urma ce va dovedi domnul? Ca mama nu era acasa. Era obligata sa fie in ziua si la ora la care s-a dus executorul? (asta daca executorul accepta sa devina curier rapid, ceea ce ma indoiesc. poate se gandeste un parinte sa trimita bradul de Craciun si stiind ca celalalt parinte refuza, i-l pune executorului in brate, care isi pune pe cap o caciulita rosie, si pentru un extra cost, livreaza bradul cu colind cu tot).
Nu e intotdeauna folositor acelasi arsenal (de autodetonare). Nu putem apela la aceleasi metode fie ca e vorba de program de vizitare, fie de domiciliu, fie de constarea starii de fapt.
Relatia cu propriul copil e pana la urma una personala, nu cu autoritatile de mana!
Este dificil sa executati aceasta hotarare fara ajutorul autoritatilor. Faceti adresa la Directie.
Cati ani are copilul? Aveti o relatie cu el? Cum si cat?
MIe mi se pare irelevant ca e necesara si o suma in bani pentru copil, in opinia mea in acest caz pare ca orice vine pentru copil e respins. Daca ai nevoie de bani, nu vad dece nu ai nevoie de mancare, medicamente etc.?
Pentru alte plati se poate cere celuilalt parinte sa cumpere sau sa plateasca aia si aialta. Daca ai nevoie, faci un efort. Nu il faci, iti asumi sa primesti doar mere de toata pensia.
Eu nu va sfatuiesc sa puneti bani pentru ca mama e in culpa si nu primeste pensia in natura. In rest, depinde de reactia copilului si de relatia lui cu dv. si varsta lui.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimată doamnă avocat, dacă aveţi copii, ştiţi şi dvs. că ce-i place azi copilului, nu-i mai place mâine.Este absurd ca un părinte care nu cunoaşte nevoile iminente ale copilului să-i cumpere obiecte sau alimente de care nu are nevoie.Sunt de acord cu dragos1910 că este bine să meargă el cu copilul la sport, la activităţile pe care le finanţează, să iasă la cofetărie, la film, la cumpărături, totuşi, pentru asta e nevoie şi de înţelegerea cu celălalt părinte, fiindcă dacă tata plăteşte cursul de inot plata în natură a pensiei de intreţinere, riscăm ca acel copil să-şi facă temele în întuneric şi în frig. Fiecare caz e diferit de celălalt şi fiecare trebuie judecat ca atare.
Chiar era un caz pe acest site, în care un tătic a cumpărat un laptop Cică pentru copil, pe care copilul să-l folosească doar când merge la domiciliul tatălui, în contravaloarea a câtorva luni de plată a pensiei de intreţinere.
againstPAS
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Responsabilitatea de a te ocupa de un copil implica si colaborarea cu celalalt parinte, indiferent de parerea si sentimentele tale pentru celalalt.
When
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pensia in natura implica colaborarea parintilor iar aici avem trei cazuri.
1. in care parintii se inteleg.
2. nerezidentul cumpara un laptop sau bunuri de care copilul nu are neaparata nevoie doar ca sa il enerveze pe celalalt.
3. rezidentul refuza sa coopereze cum e cazul de fata.
E anormal sa spui ca nerezidentul nu are habar de nevoile copilului doar pentru ca nu mai sta in casa cu copilul. Iar daca el se indeparteaza de realitate e de datoria rezidentului sa dea un mail in care sa spuna "alo, intretinerea copilului luna asta a fost atat, pianul atat, am platit fondul clasei 100 lei si excursia 150" In felul acesta nerezidentul o sa aiba o imagine clara si o sa poata ajuta real rezidentul.
Pensia in natura presupune maturitate si cooperare din partea ambilor parinti. In cazul de fata avem o rezidenta care e razna. Insa ca de obicei, legea nu prevede nimic pentru situatiile de genul asta.