avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama minorului refuză să primească bunurile care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama minorului refuză să primească bunurile care reprezintă obligația de întreținere în natură. Ce soluții am pentru rezolvarea problemei?

Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:03, 29 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din acelasi motiv din care multe alte legi se dovedesc proaste!
Iata! o lege nu poate fi buna, daca se dovedeste nefunctionala. Aceasta porneste de la o premiza gresita si anume "obligatia de a colabora". Colaborarea este o atitudine, o optiune, nu poate fi impusa.
Cat priveste facturile si altele la care ma refeream, erau exemple din care ar fi trebuit sa reiasa ca ambii parinti trebuie sa acopere tot ce tine de copil, si nu selectiv. Iar realitatea demonstreaza ca in general contributia parintelui rezident e mai mare decat cea a parintelui nerezident.
Acum insa depinde de ceea ce in final veti dori, si anume: sa contribuiti, intr-un fel sau altul, la viata copilului dvs sau sa va razboiti cu mama.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dragos1910, aveţi nişte concepţii absolut deplasate despre intreţinerea unui copil.De unde până unde plata facturilor este obligaţia părintelui rezident?Oare dvs. nu plătiţi intreţinere acolo unde locuiţi? Copilul este o persoană care intră la cheltuieli şi, dacă e să judecăm cinstit, pentru copil se spală, calcă cel mai mult, pentru el punem şi radiatorul dacă îi este frig.Cheltuielile cu utilităţile aferente copilului depăşesc o pensie de intreţinere raportată la venitul minim. Apoi, copilul mai trebuie şi transportat la şcoală, la activităţi, poate trebuie plătită o bonă, copilul vrea o plăcintă sau vrea la cinema.
De unde până unde concepţia asta, că-i cumpăr copilului un tricou şi 5 kg. de cartofi şi m-am achitat de obligaţie?

Stimate domn, legiuitorul român a copiat (să nu spunem "plagiat") legea din legislaţia canadiană, unde funcţionează de ani îndelungaţi "locuinţa alternntă", adică custodia comună.Fiecare părinte are în grijă minorul timp egal, alternativ, fiecare îi cumpără cele necesare în timpul cât copilul este la el.
Astfel, copilul are 2 rânduri de paltoane, 2 perechi de pantofi sport, 2 ghiozdane, 2 tablete, etc., le foloseşte alternativ. Părintele care plăteşte tenisul, îi asigură acestuia echipamentul şi transportul cât timp este la el.Celălalt părinte nu e obligat să-l ducă cât timp e la el. Cam aşa e custodia comună şi intreţinerea în natură.

Legiuitorul român a preluat doar partea cu intreţinerea in natură, fără locuinţa alternantă. Dar şi în legea canadiană se prevede plata în bani în cazul în care locuinţa alternantă nu e posibilă.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Martonze, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pastrati awb-urile de la curier prin care e scris ca mama refuza livrarea. Apoi mergeti la politie si faceti plangere. Anuntati si Protectia Copilului iar intre timp puteti sa va folositi de un executor.
Separat insa va spun ca e nevoie si de cash pentru cresterea unui copil. Exact cum au spus doamnele mai sus, e vorba de intretinere, vondul clasei, un nurofen, o activitate extraoptionala. Puteti stabili de comun acord cu mama cat sa cotizati lunar in bani pentru copil. Sau ce sa mergeti sa platiti direct ca nu cred ca o deranjeaza daca achitati cele descrise mai sus.
Oameni buni, am inteles totul din ce ati scris. Ce nu inteleg este faptul ca de ce nu are noie celalalt parinte sa se ocupe si el de aceste activitati? Sa-l duca la scoala, sa-i plateasca meditatiile, sa-i asigure alte multe cele? De ce parintele la care locuieste minorul trebuie sa faca singur si de capul lui toate acestea? Oare nu cumva se cauta indepartarea minorului de celalalt parinate prin toate aceste contre ale mamei? De ce se intelege gresit acest aspect? De ce minorul nu are voie sa se bucure si de celalalt parinte prin: iesiri la cumparaturi, la scoala, la meditatii, etc..? Cine a inteles a inteles, cine nu, nici nu va intelege vreodata!
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
FloFlorin, utilizator
Pentru When. Da! Am pastrat toate aceste dovezi si ma gandesc sa deschis un proces in acest sens, dar din cate am inteles nu ar exista un temei legal in acest sens. Adica pentru tata este lege daca nu se achita de acesta obligatie, in schimb pentru mama, nu! (vorbim de obligatia de intretinere in natura).

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere in natura ContSters332562 ContSters332562 Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)