Buna ziua. Sunt divortat, am un copil minor care locuieste la mama. Instanta a stabilit ca obligatia de intretinere sa fie exercitata in natura. Mama minorului nu respecta acest dispozitiv. Refuza orice colaborare in acest sens, refuza bunurile trimise minorului prin posta, etc. Ce se poate face in aceasta situatie?
proastasatului
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pensia in natura e o prostie cat casa. Nu poti obliga pe cineva sa faca lista de cumparaturi daca nu vrea. Si nici nu poti conditiona obligatia de intretinere de lista pe care o face sau nu parintele rezident. In plus, copilul figureaza la intretinere, e parte la factura de electrica, de cablu etc, e transportat cu masina, e invitat la ziua unui coleg caruia trebuie sa-i cumpere un cadou, duce flori profesoarei, cumpara martisoare, i se platesc meditatii etc. Prin urmare, cresterea copilului presupune si plati cash, de care nu poate fi responsabil doar unul dintre parinti. Dar chiar si in natura, exista o limita de suma prevazuta de instanta, care e aceea? Poate puteti de banii aceia plati un curs pentru copil, zic si eu, sau o asigurare medicala privata.
Pai bine,bine...si ce vina are celalalt parinte la care nu are domiciliul minorul si care trebuie doar sa "cotizeze"? In rest sa nu se atinga de copil ca asa vrea mama? Copilul este doar o sursa de bani? Divortul are loc intre adulti si nu intre copil si unul din adulti!
După părerea mea ar fi just sa se plateasca in bani iar daca apare obstructionarea dreptului la legături personale sa se execute în natură i temeiul hotărârii judecătorești.
Asa si mama ar avea o temă serioasă de gândire daca vrea bani.
Asa s-ar păstra un just echilibru.
Dar...nu cred ca s-a dat o astfel de hotărâre până în prezent...