avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde si cum se pedepseste jignirea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde si cum se pedepseste jignirea

Traim vremuri grele, la suprafata iese lipsa de educatie si mirlania, tupeul e moneda de schimb valoroasa.
Ieri un vecin m-a jignit facindu-ma nesimtit si vorbind peiorativ despre mine in public doar pentru ca i-am atras atentia copilului sau sa joace fotbal altundeva decit in geamul meu.
Cum se pedepseste jignirea de catre codul penal si ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:31, 21 Ianuarie 2019
Nu zau? Si cum sa-l pedepseasca? Ca doar ofiterul urmeaza ce scrie-n Codul Penal, nu inventeaza articole cu de la sine putere.
Nu zic ca majoritatea ca esti nu stiu ce ca ai scris ce ai scris dar daca nu crezi hai aici in Turda ,Cluj si o sa iti arat ca legea se aplica de catre politia de aici desigur sunt asa mai aroganti si iti zic sau mai fac gesturi din care reiese ca nu le place sa le vii pe cap cu plangeri . Am vazut ca multi zic din alte zone ale tarii ca ... in aceste cazuri politia nu poate face nimic (sa fiu sincer nici eu nu eram asa increzator ca o sa ia in serios asa ceva ) dar uite ca se poate . Mai citeste odata ce-am scris si ai sa vezi ca nu am scris de nici o pedeapsa doar tragere la raspundere Iti dau oarecum dreptate la ce ai scris despre pedepse ca sincer din ce cunosc eu personal autoritatile in masura sa dea sanctiuni o fac intr-o maniera prea blanda deci nu am asteptari mari sa ii dea x pedeapsa sau x sanctiune chiar daca merita . Eu stiu pe astia care direct in mod repetat injura ,jignesc si transmit mesaje verbale ,scrise care instiga la agresivitate ,violenta ,ura fata de un om ,daca ar putea si ar stii unde sa te gaseasca vor veni direct sa te atace si de aceea trebuie facut ceva . Am patit odata cand eram pe strada ziua si aia erau indivizi periculosi (stiuti de cei cu uniforma albastra) m-au injurat amenintat la propriu mi-a zis clar ca nu le e frica nici de politie si daca anuntam politia o pateau rau de tot dar m-am dus inainte ca prima abatere ii las doar cu o atentiinare nu e rost sa fac mare tam tam dar de se repeta ajungeau (unde ziceau ca nu le e frica) exact la politie .

tgeorgescu a scris:

Nu zau? Si cum sa-l pedepseasca? Ca doar ofiterul urmeaza ce scrie-n Codul Penal, nu inventeaza articole cu de la sine putere.

Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
adrianr88, utilizator
Nu se intelege mare lucru, dar jignirea este cu totul alta mancare de peste decat instigarea la violenta (de ex. "Sa-i dam foc la casa lui Cutarica!").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor lucia2013 lucia2013 Buna seara ! Copilul meu se duce la joaca in cartier la bunica lui.Un vecin mai în vârstă,de la o scara alăturată îl jignește frecvent,îl alunga cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)