avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate uzucapa (uzucapiune de 30 de ani) un coindivizar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate uzucapa (uzucapiune de 30 de ani) un coindivizar ?

.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
avb_grup, utilizator
Cel mai recent răspuns: avb_grup , utilizator 23:06, 12 Octombrie 2009
Viciile posesiei sunt discontinuitatea, violenta, precaritatea, clandestinitatea si echivocul, vedeti art.1846-1862 cod civil.Echivocul nu este reglementat de cod dar posesia neechivoca este o conditie impusa de jurisprudenta.Posesia este echivoca atunci actele de stapanire exercitate de posesor nu pot fi interpretate ca fiind ale unuiia care poseda pentru sine ca sa zic asa, corespunzator elementului psihologic propriu unei posesii utile.
Justul titlu nu este o conditie in uzucapiunea de 30 ani, adica de lunga durata, el este necesat doar in uzucapiunea de scurta durata respectiv 10-20 ani despre care nu vorbim acum.
Inca o data, multumesc pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
avb_grup, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate uzucapa coindivizarul prin folosinta neintrerupta si netulburata a unei parti din podul comun avb_grup avb_grup buna ziua, va rog o sugestie cu privire la urmatoarea problema. Intr-un imobil exista trei co-proprietari; fiecare detine cate un nivel in proprietate ... (vezi toată discuția)
Posesia ana cristea ana cristea Bună. E prima dată când scriu. Vă rog lămuriţi-mă şi pe mine, se poate stabili o corespondenţă între posesia utilă şi posesia de bună- ... (vezi toată discuția)
Teren- conditii de dobandire a dr de proprietate prin uzucapiune iancutuila iancutuila va rog sa ma lamuriti si pe mine . in 1990 am cumparat un teren de 0,15 h pe care am construit o casa . avem doar o chitanta de mana si nu avem titlu de ... (vezi toată discuția)