avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda

Buna ziua,in urma cu cateva zile mi-au fost luate numerele de inmatriculare de la autoturism de catre politie pe motiv ca nu am oprit la semnalul lor.Le-am cerut probe care ma incrimineaza ca ar fi vorba de catre autoturismul sau persoana mea nu au avut ce sa-mi prezinte si mi-au aplicat o amenda de 2900 de lei iar daca o achit in 48 de ore platesc jumatate si anume 654,5 lei (nu stiu ce socoteala e asta dar sigur nu este jumatate).In procesul verbal nu se mentioneaza data sau ora la care s-ar fi petrecut presupusul eveniment ci numai faptul ca refuz sa dau informatii cui am incredintat autoturismul.Fara nici un martor pur si simplu mi-au furat placutele iar mai apoi sa primesc o asemenea amenda mi se pare exagerat. Intrebarea mea este pot sa-i acuz de ceva si pot sa contest pv de amenda?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:23, 28 Februarie 2018

jhon73 a scris:

Buna seara,
revin cu problema mea care din pacate nu a avut rezolvare, deoarece contestatia mea a fost respinsa de catre instanta iar principalul motiv ar fi , citez : "petentul nu a propus nici un mijloc de proba impotriva acestuia (p.v.) prin care sa poata dovedi netemeinicia celor consemnate de catre ag. constator si nici nu a facut dovada vreunei cauze exonerate de raspundere in sensul art.11 din OG 2/2011" si "petentul are obligatia sa dovedeasca cele solicitate in plangerea contraventionala adresata instantei de judecata".
In plangerea adresata instantei am cerut respectarea art.39 si art 16 alin.11 din OG 2/2001 si de asemenea am solicitat martori si probe din partea politiei care ma incrimineaza, lucruri care nu au fost luate in calcul!!!
De aceea va solicit ajutorul ce ar trebui sa fac in continuare , ce probe sa depun si cum sa dovedesc netemeinicia celor consemnate de catre ag. din moment ce p.v. este indescifrabil si am cerut aplicarea art.39 si art 11.
Va multumesc!!

Buna ziua ,ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea?
Va multumesc.
Buna seara,
revin cu problema mea care din pacate nu a avut rezolvare, deoarece contestatia mea a fost respinsa de catre instanta iar principalul motiv ar fi , citez : "petentul nu a propus nici un mijloc de proba impotriva acestuia (p.v.) prin care sa poata dovedi netemeinicia celor consemnate de catre ag. constator si nici nu a facut dovada vreunei cauze exonerate de raspundere in sensul art.11 din OG 2/2011" si "petentul are obligatia sa dovedeasca cele solicitate in plangerea contraventionala adresata instantei de judecata".
In plangerea adresata instantei am cerut respectarea art.39 si art 16 alin.11 din OG 2/2001 si de asemenea am solicitat martori si probe din partea politiei care ma incrimineaza, lucruri care nu au fost luate in calcul!!!
De aceea va solicit ajutorul ce ar trebui sa fac in continuare , ce probe sa depun si cum sa dovedesc netemeinicia celor consemnate de catre ag. din moment ce p.v. este indescifrabil si am cerut aplicarea art.39 si art 11.
Va multumesc!!
Luati-va un avocat si depuneti apel. Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotaririi instantei de fond (unde ati pierdut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate recupera permisul suspendat fara drept de conducere AntiKap AntiKap Ieri seară mi-a fost suspendat permisul de conducere pe termen de 90 de zile fara drept de conducere si cu o amenda de 940 lei pe motiv ca as fi trecut linia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie stelian07 stelian07 Mi s-a intocmit PV de constatare contraventie pentru o depasire neregulamentara discutabila. Am semnat Procesul Verbal fara a face mentiuni la rubrica ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)