avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia sociala minima garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia sociala minima garantata

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt sansele/pasi de urmat, ca persoana care nu a cotizat la sistemul de penii, sa poata beneficia de pensia sociala minim garantata. Persoana are 65 ani, a crescut 6 copii, a muncit la CAP dar normele i-au fost trecute sotului, nu a fost angajata niciodata mai intai pentru ca trebuia sa-si creasca copii, apoi alt motiv a fost zona in care a locuit(zona miniera), cu posibilitati limitate pentru un loc de munca. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IleB , utilizator 14:54, 5 Decembrie 2017
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare anticipata fara penalizare RotaruFlorica RotaruFlorica Sunt nascuta in data de 01.08.1957. La ce varsta si pentru cati ani de cotizare pot beneficia de pensia anticipata???? (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? floreastefan floreastefan 28 ani si 6 luni vechime in munca , din care 19 ani in grup a a II-a , pensionar medical din 2004 , grad III . cand pot beneficia de pensie, la limita de ... (vezi toată discuția)